Bezoekers kunnen daarnaast ook punten krijgen door blogs te plaatsen, en bekijken op welke plaats ze in de ranglijst staan en hun scores vergelijken met die van vrienden. Verder kunnen gamers via een nieuws-feed berichten van vrienden bekijken, op de hoogte blijven van favoriete games en hun vrienden vertellen wat zij aan het spelen zijn.

Peer Schneider, senior vice president van IGN Entertainment, zegt dat IGN een sociaal netwerk heeft gemaakt omdat een dergelijk netwerk voor gamers op dit moment nog niet zou bestaan. "Als ik op Facebook zeg wat ik echt van een game vind, dan krijg ik rare berichten van niet-gamende vrienden en familie. In onze omgeving kun je op een comfortabele manier praten over gamen. Dat is niemand anders gelukt."

IGN is inmiddels begonnen met een bètatest, waarin onder andere een nieuws-feed te vinden is. Een klein aantal gamers doet daar momenteel aan mee, en zij zijn volgens Schneider "behoorlijk hevig" bezig op het netwerk. "Ze worden er helemaal gek van," aldus Schneider. MyIGN is overigens niet het eerst sociale netwerk voor gamers. Onder andere Raptr en Playfire gingen het voor.