Via een artikel in het Wall Street Journal is naar buiten gekomen dat Activision concrete plannen had om ontwikkelaar id Software over te nemen en zelfs al een bod op het bedrijf gedaan had. Activision had $90 miljoen over voor de rechten op Quake, Doom en Wolfenstein en $105 miljoen voor het gehele bedrijf.De reden dat deze overname aan het licht komt, is dat voormalig id Software eigenaar en mede-oprichter Adrian Carmack een rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever heeft aangespannen. Carmack zou namelijk bereid zijn geweest om in te stemmen met de overname, maar is vervolgens door de andere eigenaren van het bedrijf ontslagen.

De andere eigenaren van id Software, John Carmack, Todd Hollenshead en Tim Willits, wilden aanvankelijk het aandeel van Adrian Carmack (overigens geen familie van John) in het bedrijf overkopen voor $20 miljoen. Dit is ruim de helft van wat Carmack zou krijgen wanneer Activision het bedrijf over zou nemen. Toen Adrian Carmack niet in ging op dit aanbod, werd hij ontslagen. Hij bezat maar liefst 41% van de totale aandelen van id Software.

Volgens zijn contract moet Carmack zijn aandeel nu terug verkopen aan id Software voor $11 miljoen. Adrian Carmack probeert nu via de rechter zijn contract bij id Software ongeldig te laten verklaren, zodat hij mogelijk alsnog het geld krijgt waar hij recht op heeft.