Waar we gisteren nog berichtten over een releaseschema van Ubisoft waar hun nieuwe game I Am Alive voor maart 2009 gepland staat, daar blijkt nu niets van te kloppen. De site Eurogamer zou navraag hebben gepleegd bij het Britse Ubisoft, die de maand schenen te confirmeren, maar Ubisoft Nederland heeft nu gemeld dat dit niet correct is.

Volgens Ubisoft Nederland verschijnt I Am Alive niet in in maart, maar ergens in 2009. Een releasedatum in het derde of vierde kwartaal van dit jaar lijkt veel waarschijnlijker. Gisteren gaven we al aan dat het hier om een interne vergissing kon gaan en daar lijkt het nu inderdaad steeds meer op.

In I Am Alive ben je Adam Collins, waar je na een aardbeving in Chicago je vriendin probeert te zoeken. Water gaat een grote rol spelen in de game, want dat is opeens een schaars goed geworden.

Update: Inmiddels heeft ook de internationale tak van Ubisoft bevestigd dat I Am Alive niet meer dit kwartaal zal verschijnen. In plaats daarvan verschijnt het ergens in het volgende fiscale jaar van het bedrijf, tussen april 2009 en maart 2010. Men spreekt in het persbericht van 'uitstel', wat mogelijk verklaart waarom men gisteren nog even benadrukte dat het spel nog voor dit kwartaal gepland stond. Anders hadden we immers gedacht: "Huh, uitstel?"