Rockstar's sandboxgame kampt al sinds de release van afgelopen week met ernstige problemen. Het spel hapert, loopt vast en sommige gamers komen niet eens voorbij het opstartscherm. Gelukkig wordt er achter de schermen flink doorgewerkt om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen, aldus een medewerker van Rockstar op GTAforums.com. En Rockstar voegt de daad bij het woord door al direct een link te geven naar nieuwe drivers voor de Nvidia 7-serie videokaarten. Daarnaast heeft ATI ook al aangegeven dat ze via deze link hun nieuwe Catalyst 8.12 officieel vrij gaan geven. Een driver die volgens Rockstar significante verbeteringen zal brengen.

Uiteindelijk zal de uitgever/ontwikkelaar binnen afzienbare tijd ook een patch online zetten. Een patch die onder meer de volgende verbeteringen zal doorvoeren:

Geen crash meer na het scherm met juridische informatieVerschillende verbeteringen aan de video-editor, waaronder betere benamingen voor de videoclips, vebeterde rendering kwaliteit en geluidseffectenProbleem opgelost waarbij mensen met bepaalde gevoelige muizen niet konden bowlenProbleem opgelost  voor ATI 1900 shadowsProbleem opgelost betreffende het opslaan van games in het geheugenMultiplayer personage-settings worden opgeslagenOndersteuning voor DirectInput controllers (Gamers die door middel van een hack nu hun DirectInput controllers werkend hebben gekregen doen er verstanding aan om deze hack eerst te verwijderen alvorens de patch te installeren)De klachten worden door Rockstar dus zeker serieus genomen.Sterker nog, Rockstar vraagt iedereen met problemen om deze hier te posten, zodat ze zo snel mogelijk met een oplossing kunnen komen. Zo kan het dus ook heren ontwikkelaars.