Huidige Activision Blizzard-content wordt niet van andere platforms gehaald

Huidige Activision Blizzard-content wordt niet van andere platforms gehaald

Huidige games en content van Activision Blizzard worden na de overname door Microsoft niet van concurrerende platforms gehaald.

Dat blijkt uit een FAQ van Activition Blizzard die naar de US Securities and Exchange Commission is gestuurd. Daarin wordt uitgelegd hoe de aankoop van het bedrijf door Microsoft content op platforms van Sony, Google en Apple beïnvloedt.

"We zullen alle bestaande afspraken na de overname in ere houden. Net zoals bij Microsofts aankoop van Minecraft zijn we niet van plan om content dat op dit moment bestaat van andere platforms te halen." Verwacht wordt dat de aankoop ergens in 2023 wordt afgerond.

De manier waarop het bovenstaande is verwoord, biedt echter geen duidelijkheid over toekomstige games en content. Zo wordt vermeld dat het om huidige afspraken en games gaat en wordt niet gezegd hoe het zit met spellen die nog aangekondigd moeten worden.

Het is ook niet duidelijk welke afspraken er op dit moment bestaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat Sony en Activision een afspraak hebben die meerdere jaren beslaat over het uitbrengen van Call of Duty-games voor PlayStation-consoles. In het verlengde daarvan meldt een woordvoerder van Sony aan The Wall Street Journal dat het bedrijf verwacht dat Call of Duty-games op PlayStation-consoles blijven verschijnen. "We verwachten dat Microsoft contractuele afspraken in ere houdt en er voor blijft zorgen dat Activision-games multiplatform blijven."

Wellicht gaat het om een soortgelijke regeling als die Microsoft en Bethesda hebben gemaakt na diens overname. Zo was voor de overname al afgesproken dat de Bethesda-games Deathloop en Ghostwire Tokyo een jaar exclusief op PlayStation 5 zouden verschijnen. Die afspraken zijn dan ook in ere gehouden. Nieuwe games, zoals het eind dit jaar te verschijnen Starfield, komen echter wel alleen naar Xbox en pc.

Analistenbureau DFC Intelligence vermoedt dat Call of Duty misschien toch op andere systemen uit blijft komen. Eigenaar David Cole vertelt aan Games Industry: "Ik denk op dit moment niet dat Call of Duty exclusief naar Microsoft gaat. (De aankoop van Actvision Blizzard) zou ook moeilijk te verantwoorden zijn aan regelgevers als ze de concurrentie uitsluiten."

In hoeverre toekomstige Activision Blizzard-games naar andere platforms buiten Xbox en pc kunnen komen, is uiteindelijk pas zeker wanneer Microsoft of Activision Blizzard daar publiekelijk uitspraken over doen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

microsoft houd zich wel aan de deals die bestaan, maar zodra dat klaar is zullen ze stoppen met cod games naar ps consoles te brengen disney brengt ook geen fox content meer op andere platformen uit.

0

@hulstpower Dat hoeft nog helemaal niet zo zeker te zijn hoor. Zo hebben ze bijvoorbeeld sinds 2014 ook de Minecraft IP in handen hebben, en die games die er na de deal uitkwamen zijn ook op al de andere consoles verschenen.

0
test

@Quirinius minecraft was al uit op ps en dungeons is dan wel apart. Maar starfield em tes 6 worden xboz exclusive dus je moet kijken wat ze nu doen. Ze hebben het geld niet nodig van sony laat dat duidelijk zijn. Als sony gamepass toe laat dan zie ik deze games wel op ps komen. Maar goed ik denk dat ze het zelfde als bij bethasda games doen.

0
test

@hulstpower you win, mag niet reageren.

0
test

@GoofyZ3 wat wou je zeggen dan. Maar wat men nu zegt zeiden ze ook over de games van bethasda en weten wat micro doet.

0
test

@hulstpower Ik denk eerder dat het gaat zijn '1st op Xbox'. Denk dat het om zo enorm veel geld zal gaan om games niet op andere platformen uit te brengen dat ze dat ook niet zullen doen. Hoop ik dan maar ik vind exclusives namelijk ontzettend kut, begrijpelijk maar kut...

0
test

@Breadpit dit zei men ook. Over bethasda games, en we weten hoe micro daar overdenkt.

0

@hulstpower misschien doet Microsoft dat wel expres zoveel mensen spelen cod en al die cosmetische troep die mensen uitgeven komen allemaal bij Microsoft binnen win win voor Microsoft lijkt me

0
test

@hulstpower Waarschijnlijk zal dat niet stoppen na huidige deals. Mensen gaan echt niet massaal een xbox kopen om CoD te kunnen blijven spelen. Ik denk dat zoiets heel langzaam gaat. Steeds meer voordelen pushen naar Xbox zodat het interessanter wordt om op dat platform te spelen. Uiteindelijk zullen de games wel exclusief worden, maar dat gaat echt niet al vanaf 2023, dat geloof ik echt niet.

0
test

@geeMc Er zijn heel veel casuals die enkel FIFA en Cod en misschien GTA spelen. Ik verwacht wel dat een grote groep overstapt zou Micro Cod exclusief houden.

0
test

@hulstpower Ik denk dat je wel gelijk hebt maar 100 procent zeker zou ik er niet van zijn. Op Prime zijn ook gewoon nieuwe Disney films te zien. Minecraft kreeg ook VR support op PS. Iets waar MS niet geinteresseerd in is. Denk dat de haat tussen de twee merken groter is bij de Fanboys dan bij de bedrijven zelf Oh en mag ik vragen waarom je het bethasda noemt ipv Bethesda?

0
test

@Ryme dat van prime is niet gratis moet je voor betalen he, je kan disney films ook gewoon kopen in de mediamarkt of op andere plekken online. Maar dat van bethasda is op 1 of andere manier auto correct. En ik zei ook ik denk dat micro het zo doet dat is een vermoeden. En daarom zeg ik ook micro zal wel open staan voor content naar ps maar je wat doet sony voor micro weinig, micro doel is niet consoles verkopen maar gamepass leden laten groeien dat zei ik al toen zenimax gekocht werd.

0

Aanbevolen voor jou