Op de Tokyo Game Show maakte Capcom een nieuwe survival-horrorgame bekend genaamd Demento. Vandaag is door de Europese divisie van het bedrijf bekend gemaakt dat het spel begin 2005 ook in Europa op de markt zal komen, onder de naam Haunting Ground.

In Haunting Ground neem je de rol aan van een jonge meid, Fiona genaamd, wie ontwaakt in een kasteel, moederziel alleen en niet wetende wie ze is en hoe ze daar beland is. Als ze op ontdekking gaat in het kasteel komt ze er al snel achter dat het bouwwerk wordt bevolkt door angstaanjagende monsters.

Fiona is van nature geen watje maar zal, wanneer ze te lang blootgesteld wordt aan deze verschrikkingen, in paniek raken. Hoe angstig Fiona is, is af te leiden uit de kleur van de graphics. Naarmate Fiona meer angsten te verwerken heeft gehad, zullen de graphics langzaam monochroom worden. Door te schuilen en tot rust te komen, zal de kleur terug komen.

Fiona zal in Haunting Grounds niet over wapens beschikken. Ze zal moeten vluchten voor de monsters of gebruik moeten maken van listen, om aan ze te ontkomen. Wel wordt ze bijgestaan door een hond die je met verschillende commando's opdrachten kunt geven, en die je nodig hebt om verder te komen in het spel. Naarmate het spel vordert zal Fiona meer over zichzelf te weten komen en komt ze erachter wat ze in het kasteel te zoeken heeft.

Haunting Grounds lijkt sterk op de Clock Tower games van Capcom maar zal door de nieuwe setting en het ontbreken van een lelijk nummer achter de titel, wellicht meer spelers aan weten te spreken. De eerste screenshots van het spel zijn hier te bezoeken.