Nieuws

Hoogtepunten: PlayStation 5 onthulling en The Last of Us: Part 2-review

PlayStation 5-games, Xbox Lockhart en Voorspel

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Review: The Last of Us: Part 2 is een meesterwerk

The Last of Us: Part 2 is het mooiste verhaal dat ooit in een videogame is verteld. Deze zombiegame gaat niet over zombies of Infected. Deze game gaat over mensen. The Last of Us 2 houdt de mensheid een spiegel voor. En de reflectie is geen prettig gezicht.

Mensen zoeken naar een manier om een leven op te bouwen in het puin. Maar vooral maken ze elkaar het leven zuur. Als speler blijf je mistroostig achter. Dit is geen vrolijke boodschap, wel een belangrijke. The Last of Us: Part 2 laat zien hoe het is om in de schoenen te staan van hen die je haat. Het verhaal schroomt niet om hoofdpersonen discutabele keuzes te laten maken en je vervolgens te confronteren met de gevolgen. Mensen doen alles om hun geliefden te beschermen, maar vergeten wat het betekent om mens te zijn.

Lees hier de volledige review.

Xbox Lockhart benoemd in Windows-code

De mysterieuze Xbox Lockhart staat vermeld in de Windows Code Libraries. Een security researcher vond de code tussen de bestanden.

De Xbox Lockhart is nog niet officieel aangekondigd door Microsoft, maar is volgens meerdere berichten een goedkopere, minder krachtige versie van de Xbox Series X die later dit jaar uitkomt.

Lees hier het volledige bericht.

Xbox Series X

Overzicht:Een hele zomer E3: Alle digitale presentaties op een rij

E3 2020 gaat niet door, maar dat weerhoudt ontwikkelaars en uitgevers er niet van nieuwe aankondigingen te doen deze zomer. Hier vind je alle digitale evenementen en presentaties op een rij.

Outriders Broadcast - donderdag 28 mei

De co-op shooter Outriders verschijnt eind dit jaar voor de huidige en next-gen consoles en wordt op 28 mei uitgebreid getoond. De Outriders Broadcast bevat onder andere nieuwe gameplaybeelden en hoe het klassensysteem werkt. De Outriders Broadcast keert maandelijks terug.

Tijd: 18:00 uur

Kanalen: YouTube, Twitch

Lees hier het volledige overzicht.

Gerucht: Far Cry 6 speelt zich weer af op een 'exotische locatie'

Far Cry 6 speelt speelt zich op een exotische locatie af en wordt 12 juli aangekondigd. Dat beweert de Deense nieuwswebsite Gamereactor.

Volgens de Deense site wordt de nieuwste Far Cry-game aangekondigd tijdens het Ubisoft Forward-evenement op 12 juli. Daarnaast meldt de site dat de game waarschijnlijk voor april 2021 uitkomt. “Tenzij dit de game is die moet worden uitgesteld door Covid-19 en dat er te veel AAA-releases zijn in zo’n korte tijd”, zo meldt het blad.

Lees hier het volledige bericht.

Far Cry

Review:51 Worldwide Games voelt als een warm dekentje met een paar gaatjes

Terwijl een groot gedeelte van de ontwikkelaars zich opmaakt voor de vernieuwing die de volgende generatie consoles met zich meebrengt, komt Nintendo met een verzameling van klassieke bord- en kaartspellen in de vorm van 51 Worldwide Games. Is het echter de moeite waard om op digitale wijze klassieke spelletjes te spelen, of kun je beter een oude doos uit de kast trekken?

De naam 51 Worldwide Games is in ieder geval niet gelogen: deze verzameling bevat daadwerkelijk 51 spelletjes, waarvan het grootste gedeelte oude spellen zijn die je op een regenachtige dag van de zolder haalt.

Lees hier de volledige review.

Gerucht: Battlefield 6 speelt zich af in de moderne tijd

Battlefield 6 gaat zich mogelijk afspelen in de moderne tijd. Dat beweert een insider van de franchise op Twitter.

Tom Henderson, een bekende insider van de Battlefield-franchise, plaatste op Twitter dat de nieuwe Battlefield game zich in de moderne tijd gaat afspelen. Zijn tweets werden gedeeld op het forum Resetera, waarin gezegd wordt dat Henderson een betrouwbare bron is. Onder dat bericht plaatste Jeff Grubb, een journalist van VentureBeat de woorden: “Yeah, het is modern." Later bevestigde hij het gerucht nog een keer in een tweet.

Lees hier het volledige bericht.

Voorspel:Laat die mannenbillen eens ademen

Je hebt het wellicht niet door, maar als je veel third person games speelt, kijk je urenlang tegen een paar billen aan. Dan is er een groot verschil of je als een man of vrouw speelt.

Het valt direct op bij het spelen van Star Wars Jedi: Fallen Order. Draagt hoofdpersonage Cal Kestis niet een van zijn extreem saaie poncho's, dan heeft bij achterop twee tasjes hangen. Een tasje voor elke bil. Wat hij daarin bewaart is onduidelijk, maar dat is niet relevant. Het doel van de tasjes is overduidelijk om de speler te beschermen tegen een paar mannenbillen.

Lees hier het volledige artikel.

Riot Games-medewerker onderzocht vanwege ongepaste uitspraak

Ron Johnson, hoofd van consumentenproducten bij Riot Games, wordt onderzocht vanwege een ‘ongepaste opmerking’. Dat heeft Riot Games bekendgemaakt in een statement.

Johnson plaatste op zijn persoonlijke Facebook een post over George Floyd, die een paar weken geleden is gedood door een politieagent. In de post heeft hij een plaatje van Floyd geplaatst met alle strafrechtelijke feiten die George Floyd heeft gepleegd. De foto zegt ook dat hij op de dag van zijn dood onder invloed van meth was en waarschijnlijk een kind had aangereden als hij niet was aangehouden. Het Riot-hoofd plaatste er zelf als omschrijving bij dat “Dit geen reden is om zijn dood door de agent goed te praten." "Het is een mogelijkheid voor mensen (en hun kinderen) te laten zien dat zo'n soort criminele leefwijze nooit op iets goeds uitkomt”.

Lees hier het volledige bericht.

Riot Games

Hardware Update:Nvidia GeForce RTX 3080 videokaart gefotografeerd

De lancering van de nieuwe generatie videokaarten komt steeds dichter bij, wat traditiegetrouw betekent dat er steeds meer informatie lekt. Vandaag hebben we foto's van de RTX 3080. Daarnaast gaat EK luchtkoelers maken en roept Corsair een aantal voedingen terug.

Nvidia GeForce RTX 3080 gefotografeerd

Het is al weer even geleden dat de RTX 2000-serie is gelanceerd, dus we wachten allemaal met smart op de volgende generatie high-end videokaarten. Gelukkig komt die steeds dichter bij en hebben we nu ook gelekte foto's van de RTX 3080. De foto's zijn op het internet gezet door een gebruiker op het Chiphell-forum(via VideoCardz) en geven een aantal zeer interessante details. Zo beschikt de videokaart over twee ventilatoren die zich aan weerszijde van de videokaart bevinden. De lucht wordt dus door de hele kaart heen geblazen.

Lees hier het volledige artikel.

hardware-update

Uiterlijk PlayStation 5 onthuld, krijgt ook versie zonder diskdrive

Sony heeft het uiterlijk van de PlayStation 5 onthuld tijdens de livestream vanavond.

De console heeft net als de DualSense-controller zwarte en witte kleuren. De console lijkt in het midden iets smaller dan aan de boven- en onderzijde. Daarbij lanceren er twee versies van de console: eentje met diskdrive en eentje zonder. De diskdriveloze PS5 laat spelers games alleen digitaal afspelen. Het is nog niet bekend of er een verschil in prijs zit tussen de consoles.

Lees hier het volledige bericht.

PS5

Guerrilla Games onthult Horizon: Forbidden West

Guerrilla Games heeft Horizon: Forbidden West voor de PlayStation 5 onthuld.

In Forbidden West gaat Aloy op reis naar de futuristische Amerikaanse frontier, waar ze de aanwezige wezens probeert te redden van de ondergang. De trailer toont diverse landschappen met beesten, robotdino's en onderwateromgevingen.

Lees hier het volledige bericht.

Al het nieuws van de PlayStation 5-presentatie verzameld

Donderdagavond heeft Sony een hoop games en het uiterlijk van de PlayStation 5 getoond. Hieronder zie je alle aankondigingen op een rijtje.

Presentatie afgelopen donderdag gemist? Lees hier een overzicht van alle aankondigingen.

Dit artikel delen:

Lees meer

EA onthult Star Wars Squadrons aanstaande maandag Lang leve de launchgame
0

Reacties op: Hoogtepunten: PlayStation 5 onthulling en The Last of Us: Part 2-review

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.