Bully, in Europa bekend van Canis Canem Edit, heeft al flink wat negatieve media-aandacht over zich heen gekregen, vooral vanwege de queeste die advocaat Jack Thompson tegen deze game gehouden heeft. Het spel werd voornamelijk bekritiseerd vanwege de mogelijkheid andere kinderen te pesten in de game, wat mogelijk kinderen in werkelijkheid aan zou zetten tot pesterijen. Het spel kreeg nochtans een T-rating, voor 12 jaar en ouder, van de ESRB, de stichting die in de VS games van een leeftijdsaanduiding voorziet.

Nu Jack Thompson zijn doel niet heeft weten te bereiken door het spel vanwege de pesterijen aan de kaak te stellen, heeft hij iets nieuws gevonden. In Bully zit namelijk een homoseksuele vrijscene, waarin de 15-jarige hoofdrolspeler van het spel Jimmy Hopkins een mannelijke medestudent vol op de bek neemt.

Volgens Patricia Vance van de ESRB is deze vrijscène meegenomen in de beoordeling van het spel. Desondanks heeft Thompson alvast een mailtje rond gestuurd naar alle media, waarin hij de ESRB uit de tent lokt vanwege de volgens hem te lage T-beoordeling: "We hebben zojuist homofiele seksuele inhoud in Bully gevonden [...], veel succes met je T-beoordeling, Patty.", schrijft Thompson.

Voor geinteresseerden: een filmpje van de homoseksuele vrijscène is hier te vinden.