Hoe verander ik mijn PSN-naam?

Hoe verander ik mijn PSN-naam?

Vanaf nu is het ook binnen Europa mogelijk om je PSN-naam te href="https://id.sonyentertainmentnetwork.com/id/management/#/p/psn_profile/" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b>veranderen </b></a>op de PS4. Dit is voor veel spelers met bijvoorbeeld een beschamende naam goed nieuws, maar er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Wij zetten alles dus even voor je op een rijtje.

Wat kan er fout gaan?

Om te beginnen is de verandering alleen mogelijk voor de PlayStation 4. Gebruikers van de PlayStation 3 en PlayStation Vita moeten het helaas doen met de naam die ze hebben.

Voor je de naam verandert is het goed om te weten dat deze aanpassing niet altijd vlekkeloos verloopt. Dit heeft ermee te maken dat niet alle games deze ontwikkeling ondersteunen. Mogelijke problemen waar je tegenaan kan lopen variëren van niet ernstig naar serieuze obstakels.

De niet zo ernstige problemen kunnen voor sommige spelers wel een obstakel vormen, maar moet je afwegen hoe ingrijpend ze voor jou zijn. Het gaat bijvoorbeeld om spelers die online nog steeds jouw oude PSN-naam zien of dat er überhaupt geen PSN-naam te zien is. Sonygeeft aan dat je het probleem kunt verhelpen door je af en aan te melden op het PSN, maar ideaal is het niet. 

Een ander probleem is dat Gebruikersaccounts op de PlayStation kunnen worden losgekoppeld van game-accounts. Bij het opnieuw koppelen van het account wordt de oorspronkelijke koppeling mogelijk hersteld. Ten slotte kan het dat bepaalde game instellingen worden teruggezet naar de standaardinstellingen.

Om het voor gebruikers overzichtelijk te maken heeft Sony alle games die ze hebben getest op een rijtje gezet. Er zijn games zonder problemen, met kleine problemen en grote problemen. Vergeet dus niet te controleren welke games tegen grote en kleine problemen aanlopen. Sony heeft ook een lijst gemaakt van geteste games die helemaal niet met problemen kampen.

uncharted 4

De grote problemen bestaan uit verschillende aspecten. Dit varieert van het verliezen van valuta van de speler, of dat nou gekocht of verdiend is, het verliezen van gamevoortgang, trofeeën en scores en het verlies van door gebruikers gegenereerde content. Games die op 1 april of later zijn uitgekomen, lopen over het algemeen niet tegen problemen aan, maar check voor de zekerheid de lijsten. 

Onrush

Hoe pas je de PSN-naam aan?

Nu je op de hoogte bent van eventuele problemen en toch je PSN-naam wilt veranderen is het belangrijk om te weten hoe. Er zijn twee manieren. De eerste is via je PS4 en de tweede is via je webbrowser.

PS4:

1. Open de instellingen
2. Ga naar Accountbeheer > Accountgegevens > Profiel > Online-ID
3. Voer een Online-ID naar keuze in
4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verandering te voltooien

Webbrowser:

1. Log in op je account op het PlayStation Network en selecteer PSN Profile in het menu.
2. Selecteer de knop Bewerken naast uw online-id.
3. Voer een online-ID in naar keuze of kies uit een van de suggesties.
4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de wijziging te voltooien.

PSN

Wat kost het om de PSN-naam aan te passen?

De eerste keer van naam veranderen is gratis, maar daarna gaat het geld kosten. Voor gebruikers die een PlayStation Plus-account hebben gaat dit vijf euro per keer kosten. Voor de mensen zonder PlayStation Plus-account kost dit tien euro per keer. Het is gelukkig wel mogelijk om gratis terug te wisselen naar een voormalig gebruikt Online-ID. Hiervoor moet je contact opnemen met PlayStation Support.

Wil jij je PSN-naam veranderen? Kies dan alvast een nieuwe gebruikersnaam met onze naamgenerator en laat hieronder weten welke briljante PSN-namen je tegen bent gekomen!

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou