Nieuws
Hitman 2

Hitman-makers willen zich meer op nieuwe IP's richten

Daarnaast werkt men aan de aangekondigde James Bond-games

Geschreven door Michel Musters op
IO Interactive, de ontwikkelaar van de Hitman-franchise, wil zich na Hitman 3 meer op nieuwe IP's richten.

Dat laat CEO Hakan Abrak weten in een interview met Game Informer. "Hitman en IO Interactive horen logischerwijs bij elkaar. Maar ik denk dat IO Interactive in de toekomst niet perse bekend moet staan als 'de Hitman-studio'. Mensen moeten IO Interactive als IO Interactive zien, de makers van verschillende IP's en een plek van creativiteit waar Hitman zeker één van onze kinderen is, maar waar ook meer kinderen zijn. Eén daarvan is 007."

Eind vorig jaar werd Project 007 onthuld, een nieuwe James Bond-game die in ontwikkeling is bij IO Interactive. Spelers stappen in de schoenen van een beginnende bond en moeten gedurende het spel de 00-status verdienen. Het is nog niet bekend wanneer en op welke systemen de game uitkomt.

Op 20 januari verschijnt Hitman 3, de afsluiter van een nieuwe trilogie rondom huurmoordenaar Agent 47. De game komt naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Switch (via cloud gaming). In een post op ResetEra geeft de ontwikkelaar aan dat de drie recente Hitman-games bij elkaar niet meer dan 100 gb op pc of consoles in beslag nemen.

Hitman 2

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekende World of Warcraft-cosplayer gestorven Computergestuurde personages in Zelda: Breath of the Wild gebaseerd op Mii's
1

Reacties op: Hitman-makers willen zich meer op nieuwe IP's richten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • gimbal2

    • 5 januari 2021 15:26
    Ik kan me voorstellen dat ze ook wel een klein beetje klaar zijn met het werken aan Hitman games. Het is ongelofelijk hoe goed ze de games hebben weten te stroomlijnen over de jaren heen. Maar er komt een moment waar je niet meer kunt doen dan hetzelfde truukje nogmaals herhalen in plaats van een betere te verzinnen.

    Maar goed, Project 007 klinkt dan wel weer redelijk "Hitman-achtig" dus waarschijnlijk achtervolgt het ze nog heel lang :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.