Nieuws
hitman 3

Hitman 2 niet gratis te importeren naar Hitman 3 op pc

Epic Games onderzoekt de situatie

Geschreven door Jacco Peek op
Hitman 2 wordt verkocht als dlc voor Hitman 3 in de Epic Games Store. Dat blijkt uit een lanceergids van ontwikkelaar IO Interactive.

Eerder gaf IO Interactive aan dat spelers zowel Hitman als Hitman 2 kosteloos kunnen importeren naar Hitman 3 indien ze de game als bezitten. Omdat Hitman 3 echter twaalf maanden exclusief verkrijgbaar is in de winkel en Hitman 2 daar niet verkrijgbaar is, moeten spelers de game alsnog kopen.

IO Interactive zegt dat de game twee weken na release van Hitman 3 met tachtig procent korting verkrijgbaar is. Op Reddit klagen spelers echter dat ze de game alsnog moeten kopen, terwijl console-bezitters de game gratis kunnen importeren.

Pc-spelers krijgen wel gratis toegang tot de eerste Hitman-game als ze Hitman 3 binnen tien dagen na release aanschaffen, en kunnen de game te allen tijde importeren als ze deze bezitten op de Epic Games Store. Consolespelers kunnen beide games overzetten binnen het eigen platform.

Inmiddels heeft Epic Games-CEO Tim Sweeney gereageerd op de situatie: "Sorry, het team kijkt hier momenteel samen met IO naar. Het is nooit Epics bedoeling geweest om iemand die de game op Steam bezit nogmaals te laten kopen."

Het overzetten van Hitman en Hitman 2 naar Hitman 3 houdt in dat spelers alle levels kunnen spelen met de mechanieken van Hitman 3. Ook wordt alle progressie overgedragen.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Volledige ontwikkeling Cyberpunk 2077 begon pas in 2016' PlatinumGames onthult dit jaar meer games
2

Reacties op: Hitman 2 niet gratis te importeren naar Hitman 3 op pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 17 januari 2021 16:29
  In primcipe gaat het dus vooral om deeltje 2, want die staat niet op epic, en deeltje 1 is ook al een keertje een week gratis geweest. Hoop dat ze toch de steamversie ook activeren, want echt een groot technisch probleem zal het niet zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • jaquesparblue

  • 17 januari 2021 20:33
  Lijkt me een kwestie van Steam account linken, Library uitlezen en de DLC gratis maken. Waarom zou Epic dat niet kunnen maar CDPR met GOG Galaxy & Connect bijv het wel?

  En als de issue is dat mensen dan tijdelijk accounts gaan delen, dan maak je de DLC weer gelocked zodra er geen link is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.