Hideo Kojima wil uitbreiden naar manga, anime en films

Hideo Kojima wil uitbreiden naar manga, anime en films

Ontwikkelaar Hideo Kojima wil niet alleen games produceren, hij wil zich ook bezig gaan houden met manga, anime, films, episodische titels en games die alleen digitaal beschikbaar zijn.

Hideo Kojima en creatief hoofd Yoji Shinkawa hebben projecten besproken die ze samen willen doen in een interview met Famitsu. Dankzij de vertaling van DualShockers wordt duidelijk dat Kojima interessante plannen heeft voor de toekomst. Shinkawa en Kojima gaven aan dat ze graag samen aan een manga willen werken, Shinkawa zegt dat hij graag direct contact heeft met iets, het creëren van een manga past daarbij. Verder wil het duo gaan werken aan meer mech-gerelateerde content, dit is volgens de heren mogelijk een anime-project. Kojima wil ook graag films produceren, maar hij gaat daar niet verder op in.

Tevens wordt duidelijk dat het duo graag wil werken aan vreemde games, omdat Death Stranding niet raar genoeg is. Volgens Shinkawa en Kojima is Death Stranding helemaal niet zo vreemd en kan het raarder. Kojima bevestigt verder dat Kojima Productions momenteel bezig is met het produceren van meerdere games, waaronder één groot project. Naast dit grote project wil hij zich bezig houden met kleinere games zoals episodische titels en games die alleen digitaal beschikbaar zijn. Over de inhoud van deze projecten heeft het duo niks laten weten.

Death Stranding verscheen eind vorig jaar voor PlayStation 4 en is vanaf komende zomer ook beschikbaar voor pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het zijn wel goede platformen voor een creatieve geest.

0
test

Het klinkt allemaal heel mooi hoor, maar dat is vaak het probleem met dit soort creative geesten. Loopt over van de ambitie, maar daar kom vervolgens weinig van terecht. Meneer is nu al jaren weg bij konami inmiddels en heeft in die tijd 1 game afgeleverd.

0
test

@darkmanwls in 2015 weggegaan, een compleet nieuwe studio gebouwd met 80+ werknemers en 1 game afgeleverd in 2019 een compleet nieuwe IP vanaf de grond af aan opgebouwd.. (met een eerste trailer in 2016..) , ik wou dat ik dat kon in 4 jaar tijd, of had je verwacht dat hij al minstens 8 games gereleased had nu ?

0
test

@darkmanwls 4 jaar voor het opbouwen van een studio en het afleveren van een eerste game, die doorgaans ook nog goed wordt ontvangen en een sterk eigen smoelwerk durft te hebben, is toch echt niet verkeerd. Er zijn zat games die door studios die al jaren bestaan in 3-4 jaar worden gemaakt. Dus qua tempo zit Kojima wel op het goede spoor. Death Stranding intrigeerde me wel maar is niet mijn type game. Maar de industrie kan echt veel meer van dit soort meer vrije geesten gebruiken wat mij betreft. Dit soort projecten levert zoveel meer op qua nieuwe gamers die instappen, nieuwe ideeen, nieuwe technologien etc die worden ontwikkeld dan de zoveelse FIFA, CoD etc kloon.

0
test

@darkmanwls Dat hij in 4 jaar tijd zijn studio opnieuw heeft opgebouwd en een volwaardige AAA game heeft gemaakt is gewoon reuze knap.

0

Aanbevolen voor jou