Nieuws
cyberpunk 2077

Het verhaal van Cyberpunk 2077 speelt zich op een grotere schaal af dan The Witcher 3

Het script is vastgelegd is maar liefst vier boeken

Geschreven door Cody van den Bogert op
Volgens Marcin Blacha, verhaalregisseur van CD Projekt Red, wordt het verhaal van Cyberpunk 2077 veel omvattender dan bij de vorige titel van de ontwikkelaar.

Het verhaal speelt zich op een veel grotere schaal af en treft veel meer mensen in de wereld van Cyberpunk 2077. Dit geeft Blancha aan in een interview met de Poolse website Inn:Poland. In The Witcher 3 spelen de verhalen zich vooral af in de vorm van persoonlijke drama's die enkel een aantal npc's betreft. Volgens Blancha is dit in Cyberpunk 2077 anders.

"Vanuit het perspectief van de maker. Cyberpunk 2077 is een verhaal over helden ten opzichte van de wereld, en de wereld zelf is is één van deze helden. Als je het aan mij vraagt spelen de verhalen zich af op een veel grotere schaal in plaats van kleine persoonlijke drama's zoals we die kennen uit The Wticher", vertelt Blancha.

Blancha gaat verder door te benadrukken dat zijn favoriete personages veelal in de knoop zijn met zichzelf. Dit geeft hem namelijk de mogelijk om emotionele en diepe dialogen te schrijven voor deze npc's. De man hecht veel waarde aan compleet nutteloze personages.

"Zonder te veel op de details in te gaan, kan ik een lijstje met mijn favoriete personages onthullen. Een gedetineerde die tijdens zijn droom wil waarmaken tijdens een dag verlof, een AI die in z'n uppie een compleet Taxi-bedrijf bestuurt en een slimme meid die de helft van haar tijd achter de balie van een besloten winkel spendeert en daarnaast werkt als zuster", meldt de verhaalregisseur.

Daarnaast vertelt Blancha dat het script op het moment vier boeken vult, aan het exacte aantal woorden durft de man zich echter niet te wagen. Wel geeft hij aan dat niet iedere zin in de game is terug te zien.

"We hebben uiteindelijk twee dikke volumes geschreven vol met dialoog. Daarnaast zijn er nog twee complete boeken tot stand gekomen vol met commentaar van de ons.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Cyberpunk 2077 niet beschikbaar wordt bij de lancering van de PS5 en Xbox Scarlett.

Cyberpunk 2077 verschijnt 16 april 2020 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 15:00 uur: Farming Simulator 19 met Wouter en Lucas Nieuwe update laat je als Link spelen in Super Mario Maker 2
1

Reacties op: Het verhaal van Cyberpunk 2077 speelt zich op een grotere schaal af dan The Witcher 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Cjn2

    • 3 december 2019 15:52
    Slecht vertaald weer… Copy-paste met Google vertaler?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.