'Het is te lang geleden dat er een grote first-party Xbox-game uitkwam'

'Het is te lang geleden dat er een grote first-party Xbox-game uitkwam'

Xbox-baas Phil Spencer heeft toegegeven dat het te lang geleden is dat er een grote first-party Xbox-game is uitgekomen.

Dat meldt hij in een gesprek op de Same Brain-videocast. "Een ding die we luid en duidelijk horen is dat het te lang geleden is dat we een grote first-party game hebben uitgebracht. We kunnen excuses als Covid en andere dingen gebruiken, maar uiteindelijk weet ik dat mensen in ons platform investeren en ze geweldige games willen spelen."

Spencer is er van overtuigd dat Microsoft en diens studio's in 2023 meer van dergelijke grote exclusives kunnen leveren. "We zijn enthousiast over 2023 en we hebben het al gehad over games die er aan komen. De ontwikkeling verloopt goed en Covid heeft geen invloed meer op de productie." Als voorbeelden noemt Spencer de Bethesda-games Starfield en Redfall. Beide spellen stonden in eerste instantie gepland voor dit jaar, maar werden uitgesteld naar 2023.

Wat exclusieve Xbox-games betreft (die ook op pc uitkomen), vallen onder de grote releases dit jaar Grounded, As Dusk Falls, een Forza Horizon 5-uitbreiding en het aankomende Pentiment van Obsidian.

In hetzelfde gesprek benadrukt Spencer nogmaals dat Call of Duty een multiplatformreeks moet blijven, ook als de overname van Activision Blizzard doorgaat. Wat hem betreft blijven Call of Duty-games op Sony's consoles uitkomen "zolang er een PlayStation-console bestaat". Vorige week gaf Spencer ook al aan dit te willen blijven doen, en Call of Duty zelfs naar Switch te willen brengen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Joh

0

Nadat ik het vanochtend zei dacht onze Phil Spencer nu kan ik er niet meer omheen. Als hij dan ook nog ff toegeeft dat shandy het beste drankje is word ik zijn nummer 1 fan xd

0
test

@Ronnyp jeetje Shandy, dat heb ik al in geen eeuwigheid meer gehad

0

Aanbevolen voor jou