Burnout Crash in ontwikkeling bij Criterion

Ontwikkelaar Criterion Games, bekend van de Burnout-raceserie en Need for Speed: Hot Pursuit, werkt aan Burnout Crash. De game komt deze herfst naar Xbox Live Arcade en PlayStation Network, heeft uitgever Electronic Arts onthuld. Burnout Crash is anders dan eerdere Burnout-games een racegame die de actie van bovenaf toont. Spelers krijgen het overzicht over een druk kruispunt, waar ze hun auto in moeten crashen om zoveel mogelijk schade te veroorzaken aan medeweggebruikers en gebouwen. Net als in de crashmodus uit eerdere delen van de  Burnout-serie betekent meer schade, meer punten. De game heeft achttien kruispunten die te spelen zijn in drie gamemodi. De XBLA-versie heeft bovendien een modus waarin spelers met Kinect kunnen spelen, de party battle, meldt EA aan GameSpot. Verder maakt de game gebruik van de sociale service Autolog, waarmee spelers op de hoogte worden gebracht van de scores die hun vrienden hebben behaald en uitgedaagd worden om deze te verbeteren.

Modern Warfare 3 krijgt optie voor kleurenblinde spelers

Call of Duty: Modern Warfare 3 krijgt de optie om kleuren aan te passen, om kleurenblinde spelers te helpen. Dat meldt Michael Condrey van ontwikkelaar Sledgehammer Games in een blogpost op de website van de ontwikkelaar. Condrey reageert hiermee op de vraag van een fan, die de hoop uitspreekt dat de game een alternatief kleurenschema ondersteunt. Call of Duty: Black Ops van ontwikkelaar Treyarch bood een vergelijkbare optie ook aan. Condrey zegt te geloven dat elke dag ongeveer een miljoen kleurenblinde gamers Call of Duty spelen en dat de game daarom zeker de optie krijgt om bepaalde kleuren aan te passen. Spelers die kleuren niet goed kunnen onderscheiden, hebben met de standaard kleurenset bijvoorbeeld moeite om op de Call of Duty-radar te herkennen welke stipjes vijandelijke spelers en welke vriendelijke spelers representeren.

Namco Bandai klaagt Witcher 2-maker aan om uitgeefrechten

Namco Bandai heeft CD Projekt Red, de studio verantwoordelijk voor The Witcher 2, aangeklaagd. Reden is de overeenkomst die de ontwikkelaar heeft gesloten met THQ voor het uitgeven van de Xbox 360-versie. Dit meldt Poolse site CD-Action. CD Projekt is in zee gegaan met THQ via het THQ Partners-programma, terwijl de Xbox 360-versie van de game contractueel gezien eerst aan Namco Bandai aangeboden had moeten worden, beweert de uitgever. Dat zou staan in het contract dat Namco Bandai met CD Projekt heeft gesloten voor het uitgeven van de PC-versie in Europa. Ook opgenomen in de aanklacht is het feit dat CD Projekt de DRM-kopieerbeveiliging van de PC-versie van The Witcher 2 heeft verwijderd. Namco Bandai beweert dat dit is zonder zijn toestemming is gebeurd. De uitgever is per direct gestopt met het betalen van CD Projekt voor de verkoop van The Witcher 2.

Xenoblade Chronicles verschijnt eerder

De release van Xenoblade Chronicles is twee weken naar voren geschoven, naar 19 augustus. Dit maakte Nintendo bekend. Inmiddels is de pagina op de officiële Nintendo-website geüpdate naar de nieuwe releasedatum. Xenoblade Chronicles is al enige tijd uit Japan en zal verder hoogstwaarschijnlijk enkel nog naar Europa komen. Nintendo America maakte in reactie op fanverzoeken om een lokalisatie bekend geen plannen te hebben voor een Amerikaanse release. Er verschijnt een speciale uitgave van Xenoblade Chronicles met daarin naast de game ook een rode Classic Controller Pro.

Neil Burger gaat mogelijk Uncharted-film maken

Sony heeft schrijver en regisseur Neil Burger gevraagd om David O. Russell op te volgen om de Uncharted-film te gaan maken. Dat meldt website Variety. Burger schreef en regisseerde eerder de films Interview with the Vampire, The Illusionist en The Lucky Ones. Daarnaast regisseerde hij Limitless met Bradley Cooper en Robert De Niro. Sony is op zoek naar een nieuwe filmmaker, omdat het bedrijf niet verder wilde met David O. Russell. Het script dat de regisseur van The Fighter zou hebben geschreven, had naar verluidt te weinig met de games te maken, was te lang en te ambitieus. O. Russell had Mark Wahlberg binnengehaald om de rol van hoofdrolspeler Nathan Drake te spelen; sinds het vertrek van de regisseur is het onduidelijk of Wahlberg nog steeds bij het project betrokken is.