Mass Effect 3 uitgesteld naar eerste kwartaal 2012

De derde Mass Effect staat amper een dag in de Top 100 van Gamer.nl en is al weer uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2012. De game stond aanvankelijk gepland voor het vierde kwartaal van 2011. "Mass Effect 3 zal ergens in de eerste drie maanden van 2012 worden uitgebracht", zo laat de executive producer van het spel, Casey Hudson, weten. "Het ontwikkelteam is erop gebrand om van Mass Effect 3 het grootste en beste deel van de serie te maken, en daarmee iedereens verwachting te overtreffen."

EA: 'Battlefield 3 is beter dan Modern Warfare 3'

De first-person shooter Battlefield 3 is een betere game dan zijn grote concurrent, Call of Duty: Modern Warfare 3. Die bewering doet Electronic Arts' CEO John Riccitiello tegenover investeerders. "We weten dat we een grote concurrent hebben. Maar in de strijd met Call of Duty in het derde kwartaal hebben wij de betere game-engine, een betere ontwikkelingsstudio en simpelweg een betere game", zegt Riccietiello. "Ons doel is om een aanzienlijk aandeel te winnen in de enorme FPS-categorie en om het andere team in de verdediging te zetten." Volgens de CEO zijn de eerste tekenen positief. Het aantal pre-orders ligt zevenhonderd procent hoger dan die van Battlefield: Bad Company 2 in dezelfde periode.

Sony noemt hackersgroep Anonymous in brief aan congres

Sony heeft in een brief aan het Amerikaanse congres laten weten dat het op een van zijn onlangs gehackte servers een bestand heeft gevonden met de naam 'Anonymous'. De hackersgroep was in het verleden verantwoordelijk voor een aanval op het PlayStation Network, maar ontkent betrokkenheid bij de problemen van de afgelopen weken. In de brief laat Sony Computer Entertainment-baas Kaz Hirai weten dat Sony het slachtoffer is van een "zeer goed voorbereide, enorm subtiele en criminele cyberaanval". Naast de naam 'Anonymous' bevat het bestand de woorden 'We are Legion'. Verder laat Kaz Hirai in de brief weten dat Sony op 25 april wist hoe groot de omvang van het probleem was en de dag erop zijn klanten hierover heeft geinformeerd.

'Ontslagen bij Split/Second-studio, sequel geannuleerd'

De sequels voor racegames Split/Second: Velocity en Pure zijn mogelijk geannuleerd. Morgen zou er een ontslagronde plaatsvinden bij ontwikkelaar Black Rock Studio. Dit heeft Eurogamer vernomen uit een anonieme bron. "Geruchten doen de ronde bij Black Rock dat morgen ongeveer veertig mensen moeten vrijwillig afvloeien, met als doel om de studio terug te brengen naar een enkel team", vertelt de bron. "Het lijkt erop dat [moederbedrijf] Disney ons geen project heeft kunnen geven om aan te werken en met onze voorstellen voor nieuwe concepten waren ze blijkbaar niet tevreden, ondanks dat het er veel waren."

Electronic Arts beperkt verliezen

Electronic Arts heeft zijn verliezen over het fiscale jaar 2011 weten te beperken tot 186 miljoen euro; 59 procent lager dan de verliezen in 2010. Dat blijkt uit het jaarverslag van de uitgever. De totale inkomsten bedragen 2,41 miljard euro; iets minder dan de 2,45 miljard euro van 2010. Het grootste succes boekte EA met zijn digitale business, deze tak zag een inkomstenstijging van 42 procent. Inkomsten van de distributietak namen met 5 procent toe en de inkomsten van EA Partners zijn gelijk gebleven. Het vierde kwartaal (de eerste drie maanden van 2011) was over de hele linie genomen het beste voor EA, met een winst van 102 miljoen euro ten opzichte van 20 miljoen het jaar daarvoor.