Serious Sam 3: BFE uitgesteld naar november

Serious Sam 3: BFE komt niet meer volgende maand uit, maar in november. Dit heeft ontwikkelaar Croteam bekendgemaakt op het officiële forum van de game. Interne tests en een voor het spel gehouden bèta hebben de studio ertoe doen beslissen een extra maand ontwikkeltijd in te lassen. Aanvankelijk stond het spel, dat op PC, Xbox Live Arcade en PlayStation Network uitkomt, gepland voor een release op 18 oktober. Croteam gaat de extra tijd gebruiken om de gameplay te stroomlijnen, bugs weg te halen en het spel verder te optimaliseren. Wanneer de derde Serious Sam nu precies verschijnt, is nog niet bekendgemaakt.

Uitbreiding Two Worlds II 10 oktober voor PS3

De uitbreiding Pirates of the Flying Fortress voor de fantasievolle role-playing-game Two Worlds II verschijnt op 10 oktober voor PlayStation 3. Dit heeft ontwikkelaar Topware bekendgemaakt. De uitbreiding bevat een piratenwereld met exotische locaties, een nieuw verhaal, nieuwe vijanden en nieuwe wapens. Daarnaast zijn er ook nieuwe multiplayer maps aanwezig in de uitbreiding. Pirates of the Flying Fortress verscheen eerder deze maand al op Xbox 360 en PC.

BioWare: 'Reactie van fans op Dragon Age 2 verraste ons'

Ontwikkelaar BioWare heeft aangegeven te zijn verrast door de kritiek op Dragon Age 2. Ondanks dat er veel nieuwe fans zijn gewonnen, wil de ontwikkelaar alle feedback ter harte nemen voor de volgende game. Zo meldt CVG. "Om eerlijk te zijn waren we behoorlijk verrast door de polariserende werking van Dragon Age 2. We zijn blij dat we er een nieuwe doelgroep mee hebben bereikt, maar we hebben gemerkt dat de fans meer elementen willen van Origin. We moeten alle feedback nemen en een manier zoeken om deze met elkaar te verbinden, zodat we iedereen met ons op reis kunnen nemen."

PC-versie Assassin's Creed: Revelations alsnog uitgesteld

De PC-versie van Assassin's Creed: Revelations is uitgesteld naar december. Dat heeft uitgever Ubisoft bekendgemaakt. De game zou eerst op 15 november uitkomen op PC, tegelijkertijd met de PlayStation 3 en Xbox 360. Revelations moest de eerste Assassin's Creed-game zijn waarvan de PC-versie tegelijk uitkomt met de spelcomputerversies. Hoewel dat niet lukt, is de tijd tussen de verschillende releases wel aanzienlijk korter dan bij de vorige delen. PC-gamers moesten vier maanden na de console-release wachten op Assassin's Creed: Brotherhood. Hetzelfde gold voor Assassin's Creed II.

Nieuwe Mortal Kombat-film in de planning voor 2013

Er wordt gewerkt aan een derde Mortal Kombat-film. De film moet in 2013 uitkomen en samen met een nieuwe game in de serie verschijnen, zo meldt L.A. Times. De film wordt geproduceerd door uitgever Warner Bros.' New Line Cinema-divisie; de regie is in handen van Kevin Tancharoen. Hij maakte eerder het onlangs verschenen Mortal Kombat: Legacy, een via het internet gepubliceerde videoserie die ieder een personage uit het Mortal Kombat-universum uitlichtten.