Borderlands 2 officieel aangekondigd

Borderlands 2 is zojuist officieel aangekondigd via de Twitter-account van ontwikkelaar Gearbox Software. Het bedrijf heeft meteen de officiële website voor de game gelanceerd op Borderlands2.com. De game komt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360, in het fiscale jaar 2013. Dat betekent dat de game ergens tussen 1 april 2012 en 31 maart 2013 verschijnt. Gisteren kwam er via Eurogamer al een gerucht naar buiten waarin gerept werd van een release in 2012. Gearbox belooft een nieuw verhaal met nieuwe personages, vaardigheden, omgevingen, vijanden, wapens en uitrusting. De game speelt zich net als het eerste deel af op de planeet Pandora. De eerste informatie over de game is nu beschikbaar in het september-nummer van het Amerikaanse magazine Game Informer. Bovendien kunnen fans en pers in aanraking komen met de game op gamescom, dat plaatsvindt van 17 tot en met 21 augustus in Keulen.

'Red Dead Redemption krijgt GotY-editie'

Een Game of the Year Edition van Red Dead Redemption is opgedoken op de website van de British Board of Film Classification, de instantie die in Engeland verantwoordelijk is voor de leeftijdsclassificatie van games. Dat meldt VideoGamer.com. Een vermelding op de website van de BBFC heeft tot nu toe altijd betekend dat een game er ook werkelijk komt. Verschillende Nederlandse webshops, waaronder Bol.com, vermelden de GotY-editie ook. Wanneer deze precies uitkomt is onduidelijk; volgens de BBFC verschijnt de game op 16 september, de Nederlandse webshops vermelden 1 dan wel 30 september. Uit de vermelding van de BBFC blijkt dat het pakket in ieder geval de game zelf en het uitbreidingspakket Undead Nightmare bevat. Hoewel onbevestigd, is alle overige verschenen downloadbare content naar verwachting ook inbegrepen.

Veranderen Gamertag in de aanbieding op Xbox Live

Het is deze week goedkoper voor Xbox Live-gebruikers om hun gebruikersnaam, ofwel hun Gamertag, te veranderen. Zij krijgen hierop dertig procent korting, schrijft Microsoft op Xbox.com. De naamsverandering is deze week op Xbox Live de 'Deal of the Week' en kost daarom 560 Microsoft-punten, zo'n 6,70 euro. De gebruikelijke prijs voor het veranderen van een Gamertag is 800 Microsoft-punten, ongeveer 9,60 euro. Geïnteresseerde consumenten vinden de optie om hun naam te veranderen in het My Xbox-gedeelte van het Xbox 360-menu. Zodra een gamer zijn naam heeft veranderd, wordt dit automatisch ook doorgevoerd bij iedereen die hem in zijn vriendenlijst heeft staan.

Toegang tot bèta bij pre-order Battlefield 3 op Origin

Spelers die via Electronic Arts' eigen distributieplatform Origin een pre-order plaatsen voor Battlefield 3, krijgen toegang tot de multiplayerbèta voor het spel. De bèta gaat volgende maand van start en was voorheen enkel weggelegd voor eigenaars van de speciale editie van Medal of Honor. In die versie werd een code geleverd die spelers al verzekerde van een plaats in de bèta. Hoe de toegang tot de bèta precies in zijn werk gaat is nog niet bekend. Kopers van de speciale Medal of Honor-editie ontvingen onlangs al een speciale nieuwsbrief, maar daarin stonden nog geen specifieke instructies. Op dit moment is er een alfa gaande, die vooral bedoeld is om de servers voor de multiplayer te testen.

Mede-ontwerper Xbox: 'Games hebben Apple verslagen'

Volgens Seamus Blackley, mede-ontwerper en -bedenker van de originele Xbox, heeft Apple niet zozeer de gamemarkt overwonnen met zijn iOS-apparaten, maar hebben games juist Apple verslagen. Dit zegt hij in een interview met Edge. Volgens Blackley heeft Apple zijn eigen apparaten nooit als gameplatformen gezien. Dat games zo succesvol zijn op Apple's mobiele platformen, laat zien dat het medium niet te stoppen is, argumenteert Blackley. "Ze hadden een hekel aan games. De overwinning van games op Apple is compleet. Het is een totale overwinning. Ze hebben heel hard geprobeerd om de iPad te laten gaan over tekstverwerken en muziek, maar het publiek wil dat gewoon niet. Het is prachtig. Je hebt geen gamestrategie meer nodig. Je hebt een strategie nodig die ervoor zorgt dat je platform geen nadelen heeft bij het spelen van games, want gaming wordt de belangrijkste activiteit op elk platform. De roeping van elk digitaal apparaat is om games af te spelen." Volgens Blackley zal een apparaat waarop geen games gespeeld kunnen worden, altijd falen in deze markt.