Vierde mappack Black Ops is waarschijnlijk  

Het is waarschijnlijk dat Call of Duty: Black Ops voorzien wordt van een vierde mappack. Hiernaar hint Treyarchs David Vonderhaar in een interview met Digital Spy. Toen Vonderhaar gevraagd werd naar een eventueel volgend mappack, antwoordde hij: "Ik kan over niets na Annihilation praten, maar hou je ogen open". Annihilation is de derde mappack voor Black Ops en is sinds dinsdag 28 juni bechikbaar voor Xbox 360. De PC- en PlayStation 3-versies van het pakket, waarin vier multiplayermaps en een zombie-level zitten, volgen later.

Calibur toont Gears of War 360 vault  

Gelijktijdig met de game verschijnt er ook een officiële Gears of War 3 'vault' voor de Xbox 360. Fabrikant Calibur 11 kondigde de accessoire vandaag aan. Een vault is een omhulsel speciaal gemaakt voor de Xbox 360 Slim. Het omhulsel heeft een typisch Gears of War-design, een standaard voor één controller en een verlichte 'Infected Omen' op de zijkant. De karakteristieke doodskop reageert zelfs op de gebeurtenissen in de game. Als de speler geraakt is, licht het logo op. Tevens verbetert de Calibur 11 vault de luchtcirculatie van de console en staat de Xbox 360 stabieler. De vault gaat voor 89,99 euro over de toonbank op de website van Calibur 11.  

I Am Alive gekeurd door Australische classificatie-instantie  

I Am Alive heeft deze week een keuring gekregen van de Australian Classification Board (ACB), de instantie die in Australië games voorziet van een leeftijdsclassificatie. Hiermee lijkt er een einde te komen aan de geruchten dat de game geannuleerd of uitgesteld zou worden. Van de ACB, die in het verleden een betrouwbare bron is gebleken voor informatie over bekende en nog onbekende games, heeft de game een 15+ keuring gekregen, omdat de game "heftig geweld" bevat. Dat I Am Alive gekeurd is, geeft aan dat het spel bijna af is. Volgens de meest recente informatie zou de game in 2011 uitkomen voor PlayStation 3 en Xbox 360. Dat lijkt nu te kunnen kloppen. Hier waren recentelijk nog twijfels over, omdat uitgever Ubisoft de game niet heeft getoond op de E3-beurs afgelopen juni.

Sony voorspelt terugkeer van virtual reality  

Sony denkt dat virtual reality weer zal terugkeren, nu apparaten daadwerkelijk de kracht hebben om te doen wat mensen in de jaren '80 voor ogen hadden. Dat zegt Mike Hocking van SCE Studios in een promotionele video voor het aankomende b.tween 3D-evenement. Hocking's ideeën hebben te maken met Sony's Headman, een head-mounted display (HMD) dat het bedrijf heeft onthuld tijdens de Consumer Electronics Show begin dit jaar. Dit apparaat, dat als het ware een soort bril is die de gebruiker twee individuele schermen voor zijn ogen plaatst, zou volgens Hocking de toekomst van 3D-gaming kunnen zijn. "Nog iets dat terugkeert en waarover ik heel enthousiast ben is het idee van virtual reality. Dus wij hebben onze nieuwe HMD [...] en je kunt zien dat we nu terugkeren naar waar we echt naar toe wilden met virtual reality in de jaren '80", legt Hocking uit.