PC-update Duke Nukem Forever verdubbelt wapencapaciteit

Een aankomende update voor de PC-versie van Duke Nukem Forever verhoogt het aantal wapens dat spelers in de singleplayer bij zich kunnen dragen van twee naar vier. Dit meldt de communitymanager van ontwikkelaar Gearbox. Of eenzelfde toevoeging ook voor de PlayStation 3- en Xbox 360-versie in de planning staat is niet bekend. Wel komt er ook voor deze versies een update, waarvan de details binnenkort bekend worden gemaakt. De PC-update voegt naast een verhoogde wapencapaciteit de optie om het gezichtsveld aan te passen toe, evenals een push-to-talk chatoptie en ondersteuning voor het Valve Anti-Cheat-systeem. Ook moet het een aantal bugs verhelpen. Wanneer de update beschikbaar komt, is nog niet vastgesteld.

Aankomend weekend Double XP in Black Ops

Van vrijdag 29 juli tot en met zondag 31 juli is er een Double XP Weekend voor Call of Duty: Black Ops. Gamers verdienen hierdoor twee keer zoveel ervaringspunten in de multiplayermodus dan normaal. Het Double XP Weekend wordt, zoals gebruikelijk, georganiseerd ter ere van de release van een nieuw mappack. Het Annihiliation-pakket, dat vier multiplayermaps en een zombielevel bevat, is vanaf deze week verkrijgbaar voor PC en PlayStation 3. Hoewel het pakket reeds een maand op Xbox 360 beschikbaar is en de Wii-versie het mappack niet ontvangt, is er ook op die platformen een Double XP Weekend.

EA wil nog geen geld investeren in 3D

Electronic Arts wil nog niet groot inzetten op 3D-gaming. De markt hiervoor is momenteel nog te klein en vertoont weinig groei, zo stelt CEO John Riccitiello in een gesprek met investeerders. "We hebben nog geen grote groei gezien in 3D-gaming", zegt Riccitiello in reactie op een vraag van een investeerder. "We hebben ook nog geen grote groei gezien van het aantal 3D-televisies in huiskamers. Wij zijn hier niet om een markt aan te duwen. Wij zijn hier om te reageren op wat de consument wil." Hoewel Riccitiello toegeeft dat 3D een game-ervaring kan verbeteren, gaat EA er niet in investeren zolang de consument er niet naar vraagt. Alle EA-titels worden al wel verscheept met 3D-mogelijkheden, iets wat het bedrijf relatief weinig kost om aan zijn games toe te voegen.

Crysis 2, wel in 3D

Ook Sony lijdt verlies afgelopen kwartaal

Sony heeft net als concurrent Nintendo het afgelopen kwartaal verlies geleden. Dit blijkt uit de financiële cijfers die het bedrijf onlangs openbaarde. Sony zag de afgelopen drie maanden ten opzichte van vorig jaar een omzetdaling van tien procent, de omzet blijft daarmee op zo'n dertien miljard euro steken. Waar de uitgever in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog ruim 200 miljoen euro aan winst boekte, incasseert het nu een verlies van omgerekend bijna 134 miljoen euro. De consumentendivisie, waar het PlayStation-merk deel van uitmaakt, zag een omzetdaling van 18 procent. Volgens Sony is dit vooral te wijten aan tegenvallende televisie- en pc-verkopen. 

Nintendo-baas halveert eigen salaris

Nintendo CEO Satoru Iwata heeft toegezegd zijn salaris te halveren. Hiermee neemt hij zijn verantwoordelijkheid voor de tegenvallende verkopen van de Nintendo 3DS, zo stelt hij in een gesprek met investeerders. Ook andere hooggeplaatste medewerkers van Nintendo hebben toegezegd voortaan voor een lager salaris te werken, hoewel zij dit beperken tot 20 dan wel 30 procent. De verlaging heeft enkel betrekking op het vaste salaris dat zij uitgekeerd krijgen. Van Iwata is bekend dat hij voor de salarisverlaging jaarlijks zo'n 2 miljoen dollar verdiende.