Prijs Nintendo 3DS vanaf augustus fors omlaag

De Nintendo 3DS gaat fors in prijs omlaag. Nintendo Benelux heeft bevestigd dat de adviesprijs vanaf 12 augustus een derde omlaag gaat. Momenteel ligt de adviesprijs voor een 3DS op 249 euro. Nintendo Benelux communiceert geen vaste nieuwe prijs, dat mogen winkels zelf vaststellen. Naar verwachting zal deze rond de 170 euro liggen, vergelijkbaar met de 169,99 dollar die de 3DS vanaf 12 augustus in de Verenigde Staten gaat kosten.

Nintendo geeft gratis games aan 3DS-bezitters

Nintendo heeft een ambassadeursprogramma voor huidige bezitters van een Nintendo 3DS aangekondigd. Mensen die vóór 12 augustus verbinding maken met de Nintendo eShop, ontvangen van Nintendo een downloadbaar pakket met 10 NES-games en een pakket met 10 Game Boy-/Game Boy Advance-games. In het NES-pakket zitten onder andere The Legend of Zelda, Ice Climbers, Balloon Fight, Super Mario Bros. en Donkey Kong Jr. Het Game Boy-/Game Boy Advance-pakket bevat onder meer de GBA-games Metroid Fusion, Mario Kart: Super Circuit, Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3, WarioWare Inc.: Mega Microgame$ en Mario vs. Donkey Kong.

 

Level-5 peilt interesse voor Japanse games

Ontwikkelaar Level-5 roept spelers op om via een Facebook-poll aan te geven welke nog niet in het Westen verschenen game zij het interessantste vinden. Spelers kunnen in de poll kiezen voor een van de volgende games: Professor Layton Vs. Ace Attorney, Girl's RPG Cinderelife, Professor Layton and the Mask of Miracle, Time Travellers, Ninokuni (PlayStation 3 of DS), The Little Battlers, Inazuma Eleven Strikers, Inazuma Eleven en Fantasy Life. Op dit moment voert Professor Layton Vs. Ace Attorney de lijst aan met 5.728 stemmen, de PS3-versie van Ninokuni volgt met 3986 stemmen.

THQ luidt einde in voor Red Faction-franchise

THQ gaat niet op een "betekenisvolle manier" verder met de Red Faction-franchise. In een gesprek met investeerders zegt CEO Brian Farrell dat de laatste twee games er niet in slaagden een grote markt te bereiken. Omdat zowel Red Faction: Guerrilla uit 2009 als Red Faction: Armageddon uit 2011 volgens Farrell alleen een nichemarkt wisten aan te spreken, stopt het team bij ontwikkelaar Volition met de gameserie. De CEO laat weten dat het "talentvolle team" zijn pijlen nu richt op Insane, de eerste game van Pan's Labyrinth-regisseur Guillermo del Toro. 

THQ betreurt kwaliteit eigen games

Uitgever THQ betreurt het feit dat de kwaliteit van zijn games de laatste tijd niet goed genoeg is. Dit zegt CEO Brian Farrell in een gesprek met investeerders. Farrell noemt dat de kwaliteit van de laatste drie THQ-games te wensen overlaat. Daarmee refereert Farrell in ieder geval naar Red Faction: Armageddon; de CEO liet in hetzelfde gesprek weten dat de Red Faction-serie wordt stopgezet. De andere twee games waar hij op doelt zijn waarschijnlijk MX vs. ATV Alive en UFC: Personal Trainer. "De laatste drie lanceringen die we hebben gehad waren teleurstellend op het gebied van kwaliteit. Een cijfer halverwege de 70 [op Metacritic] is niet goed genoeg. Het hele kernteam weet dat." Dat kernteam gaat nu meer tijd en middelen stoppen in zijn games, om een hogere kwaliteit te waarborgen, zegt Farrell.