Eerste DLC Portal 2 komt deze zomer

Het eerste downloadbare contentpakket voor Portal 2 komt deze zomer uit. Dat zei Valve's Doug Lombardi tegen website Fast Company. Volgens Lombardi worden over "ongeveer een week" de details over deze uitbreiding aangkondigd. Ook zegt hij dat gamers meer video's en comics van de game kunnen verwachten. Portal 2 is sinds 21 april verkrijgbaar voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Minecraft twee miljoen keer verkocht

Minecraft is inmiddels meer dan twee miljoen keer verkocht. Dat heeft ontwikkelaar Markus Persson bekendgemaakt op zijn blog, The World of Notch. Begin januari werd al bekendgemaakt dat Minecraft bijna de één miljoen verkopen was gepasseerd, waarvan er 800 duizend exemplaren al verkocht waren toen het spel zich nog in alpha-fase bevond en 9,99 dollar kostte. Op 20 december ging het spel de bètafase in en werd de prijs verhoogd naar 14,99 dollar. De bètaversie is inmiddels ruim 1,2 miljoen keer over de digitale toonbank gedaan.

Sony aangeklaagd wegens inbreuk op PSN

Het advocatenkantoor Rothken heeft een rechtszaak aangespannen tegen Sony Computer Entertainment America, wegens de inbreuk op privégegevens van PS3-gebruikers die de recente hack van het PlayStation Network heeft veroorzaakt. Dit meldt website Gamasutra. Rothken spant de rechtzaak aan namens de 77 miljoen PSN-leden die mogelijk de dupe zijn geworden van de inbreuk, en noemt het "één van de grootste data-inbreuken aller tijden". De aanklacht, die in California namens ene Kristopher Johns en ander PSN-leden ingediend werd, beschuldigt Sony van "het niet weten te voeren van een fatsoenlijke beveiliging met betrekking tot persoonlijke informatie en financiële data van consumenten."

Nieuwe raid-instance in World of Warcraft-update 4.2 

Ontwikkelaar Blizzard heeft details over patch 4.2 van World of Warcraft onthuld. De update bevat een nieuwe raid, extra quests en een Legendary Weapon, en moet later dit jaar verschijnen. Dit meldt Eurogamer. De nadruk ligt in de update op de nieuwe Firelands-raid, waarin de speler het domein van de krachtige Elemental Lord Ragnaros binnendringen. Deze raid bevat tevens zeven verschillende eindbaasgevechten.

Microsoft waarschuwt MW2-gebruikers voor phishing

Microsoft heeft een waarschuwing uitgestuurd naar Call of Duty: Modern Warfare 2-spelers, over dat er momenteel phishing e-mails worden verstuurd. Microsoft raadt gebruikers aan voorzichtig en beducht op deze berichten te zijn. Tijdens het zoeken naar online matches in Modern Warfare 2 krijgt de speler de waarschuwing van Microsoft te zien: "Gebruikers ontvangen mogelijk phishing-berichten tijdens het spelen van Modern Warfare 2. We zijn op de hoogte van de problemen en werken eraan ze zo snel mogelijk op te lossen. We bieden onze excuses aan voor de overlast en bedanken je voor het geduld." Microsoft benadrukt dat spelers onder geen beding moeten reageren op de phishing e-mails en voorzichtig moeten zijn met hun creditcardgegevens en persoonlijke informatie.