Red Orchestra-maker komt met CryEngine 3-game

Jeremy Blum, de bedenker en ontwikkelaar van de Unreal Tournament 2004-mod Red Orchestra: Combined Arms, werkt aan Lethal Enterprise, een first-person shooter die wordt gebouwd op de CryEngine 3. De game is een free-to-play-shooter voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en gaat over een drugsoorlog. Uit de omschrijving blijkt niet of de game ook op PS3 en Xbox 360 gratis te spelen is; free-to-play is geen gebruikelijk businessmodel op de spelcomputers. Blum maakt de game met zijn in 2010 opgerichte studio New World Interactive.

'Call of Duty maakt spelers dom'

De lead designer van Dishonored, Raphael Colantonio, laat tegenover het Belgische gamemagazine Chief weten dat hij vindt dat Call of Duty spelers dom maakt. Colantonio zegt dat hij blij is dat er games als Deus Ex en BioShock zijn die spelers "opleiden" om Dishonored te kunnen spelen. Een game als Call of Duty zou hen daarop niet kunnen voorbereiden, zo stelt hij. "Als je ze eerst dom maakt met Call of Duty en vanuit het niets met een game als Dishonored komt…" Ook laat Colantonio weten "niet erg onder de indruk te zijn van Call of Duty." Ook laat Colantonio zich uit over scripted events in games. Hij is blij dat er nog steeds ontwikkelaars zijn deze momenten in hun games stoppen. Dit verschaft Dishonored-ontwikkelaar Arkane Studios meer vrijheid om "zijn eigen ding te doen", aldus Colantonio.

Onthulling Resident Evil 6 in september

Resident Evil 6 wordt onthuld tijdens de Tokyo Game Show, op 15 september. Dit blijkt uit een teaser voor het spel die tijdens het Comic-Con evenement achter gesloten deuren werd vertoond, meldt een gebruiker van het Hell Descent-forum. De gebruiker stelt dat het logo van Resident Evil 6, samen met de datum 15 september, kort getoond werd tijdens een presentatie waarin uitgever Capcom aankomende games liet zien. Tot op heden is er nog niets concreet bekendgemaakt over het volgende deel in de serie. Wel liet een producer bij Capcom, Masachika Kawata, weten dat met Resident Evil 6 de serie flink op de schop gaat, "in ieder aspect".

Sega geeft Renegade Ops twee keer gratis bij pre-order

Consumenten die voor 25 euro twee PC-versies van Renegade Ops bestellen, ontvangen gratis nog twee exemplaren. Dat meldt Sega in een persbericht. Bij welke winkels deze actie geldig is, zegt Sega er niet bij. Naar verwachting zal deze actie in ieder geval lopen via Steam, daar is de game echter nog niet te vinden. De pre-order-actie loopt vanaf vandaag tot de release van de game in september en is alleen gedig voor de PC-versie. Renegade Ops wordt ontwikkeld door Avalanche Studios, de makers van Just Cause, en is een actiegame met een coöperatieve modus voor vier spelers.

PC-versie From Dust uitgesteld tot augustus

De release van de PC-versie van From Dust is uitgesteld tot 17 augustus. Dit heeft Shacknews vernomen van Ubisoft. De game stond aanvankelijk gepland voor een release op 27 juli. De game verschijnt aankomende woensdag wel op Xbox Live Arcade; een PlayStation Network-versie wordt later dit jaar verwacht. From Dust is een strategische game waarin spelers de wereld kunnen veranderen om een mensenstam een beter leven te geven. Zij kunnen verschillende soorten materie, zoals grond, lava en water, manipuleren. Door lava af te koelen met water ontstaan rotsen, planten groeien in de grond en stromend water zorgt voor erosie.