Team Fortress 2 is nu free-to-play  

Team Fortress 2 is vanaf nu gratis speelbaar voor alle PC-gamers. Ontwikkelaar Valve gaat alleen nog geld verdienen aan de verkoop van kleine in-game objecten in de multiplayer-shooter. De game ondersteunt twee soorten accounts; een gratis account en een Premium-account. Spelers die ooit iets hebben gekocht in de in-game winkel of ooit voor het spel zelf hebben betaald, hebben een Premium-account. Deze spelers hebben toegang tot een aantal extra features; zij kunnen zeldzame en cosmetische items oppakken in de game, meer items in hun rugzak bewaren en hebben krachtiger handels- en crafting-vaardigheden. De gameplay-ervaring is verder volledig identiek voor gratis en Premium-spelers, benadrukt Valve. Zodra iemand met een gratis account iets koopt in de game, wordt zijn account meteen geüpgraded.

'Rainbow Six krijgt moraalsysteem'  

De aankomende Rainbow Six-game krijgt mogelijk een moraalsysteem, waarmee het verloop van de game wordt beïnvloed door de keuzes die de speler maakt. Dit meldt Kotaku op basis van informatie uit een betrouwbare bron. De nog niet officieel aangekondigde tactische shooter ontbrak op de E3-beurs begin juni. Kotaku's bron meldt echter dat de game nog volop in ontwikkeling is en heeft de weblog voorzien van een tweetal screenshots van een vroege versie van de game. Kotaku's Brian Crecente zegt een video te hebben gezien van de game.

Server BioWare gehackt, gegevens mogelijk gestolen  

BioWare's server waarop het Neverwinter Nights-forum staat is gehackt, persoonlijke gegevens die zijn opgeslagen in de EA Accounts van gebruikers zijn mogelijk gestolen. Dit meldt Aaryn Flynn general manager van de studio in een e-mail naar de forumgebruikers. "Hackers hebben ongeoorloofd toegang verkregen tot de tien jaar oude oude server waar het Neverwinter Nights-forum op draait", aldus Flynn. "Informatie zoals gebruikersnamen, gecodeerde wachtwoorden, e-mailadressen, namen, telefoonnummers, CD-keys en geboortedatums van de forum-accounthouders op het systeem zijn mogelijk gestolen, evenals (eventueel) andere informatie die je geassocieerd hebt met je EA-account."

Activision nog geïnteresseerd in Call of Duty actie-avontuur  

Uitgever Activision is nog altijd geinteresseerd in het maken van een Call of Duty-game in het actie-avonturengenre. Dat zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, in een interview met IndustryGamers. Ontwikkelaar Sledgehammer werkte aan een Call of Duty actie-avonturengame, maar zette dat werk stop om Infinity Ward te helpen bij de ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3. "Op dit moment focust Sledgehammer zich honderd procent op Modern Warfare 3. We hebben de toekomst van de studio nog niet bekendgemaakt", zegt Hirshberg.

Crytek: 'Verkeerde keuzes met PC-versie Crysis 2'  

Ontwikkelaar Crytek heeft toegegeven dat er verkeerde keuzes zijn gemaakt bij de ontwikkeling van de PC-versie van Crysis 2. Dat zegt Cevat Yerli, CEO van Crytek, in een gesprek met Gamasutra. "Het doel van Crysis 1 was dat als je het drie jaar later zou spelen, het er nog fantastisch uit zou zijn. En dat is eigenlijk ook zo, dat doel heeft het bereikt. Maar het maakte het moeilijk voor spelers met een minder goede PC", zegt Yerli tegen Gamasutra. "Dus met Crysis 2 zijn we een andere kant opgegaan, en kregen we te maken met een kleine terugslag." Veel PC-gamers waren teleurgesteld in het uiterlijk van de game, die anders dan die van zijn voorganger grafisch niet baanbrekend is. De game ondersteunt bijvoorbeeld alleen DirectX 9, en niet het superieure DirectX 10 en 11.