'Nieuwe consoles Sony en Microsoft in 2014'

Sony en Microsoft zullen in 2014 nieuwe spelcomputers op de markt brengen. Dat meldt Kotaku op basis van diverse bronnen. Volgens recente geruchten komt Nintendo in 2012 al met een nieuwe spelcomputer. Sony en Microsoft zouden signalen naar elkaar uitsturen dat ze wachten met de volgende generatie om meer geld te kunnen verdienen met de huidige. Mocht er vanuit de markt echter sterke vraag zijn naar een nieuwe spelcomputer, dan is het mogelijk dat Microsoft en Sony al in 2013 met een nieuwe spelcomputer komen. Een ingewijde bron van Kotaku denkt dat Microsoft in 2013 hoogstens met een Kinect-upgrade voor de Xbox 360 komt, en sowieso wacht tot 2014 voordat de echte opvolger op de markt komt.

Balans Mortal Kombat-vechter aanpasbaar zonder update 

De personages van Mortal Kombat kunnen door ontwikkelaar NetherRealms aangepast worden, zonder dat spelers een update moeten downloaden. Dit vertelt Mortal Kombat-bedenker Ed Boon in een interview met Eurogamer. "We hebben in Mortal Kombat een systeem waarmee we aanpassingen aan special moves en de balans kunnen doen zelfs nadat het spel is uitgekomen", vertelt Boon. "Als er een oneindige combo opduikt of een personages te sterk is kunnen we gelijk aanpassingen hieraan maken. Dit kunnen we doen zonder dat spelers een patch moeten downloaden, iets waar we enorm blij mee zijn. We kunnen zien waar spelers problemen mee hebben en dit gelijk verhelpen."

PlayStation Network offline

Het PlayStation Network van PlayStation 3 is sinds vanochtend offline. Overal ter wereld melden verscheidene gamewebsites dat ze een foutmelding krijgen en niet meer kunnen inloggen op het online netwerk. Eerder kwam de fout enkel voor bij het Amerikaanse PlayStation Network, maar nu blijkt dat ook Europa, Australië en Azië last hebben van de foutmelding. Sony zegt niet te weten wat het probleem veroorzaakt, maar ervan op de hoogte te zijn. Sony Computer Entertainment Europe heeft zojuist via een bericht op twitter laten weten dat er momenteel onderhoud gepleegd wordt en dat zodra ze weten hoelang dit duurt, ze dit laten weten.

Eerste afbeeldingen Mass Effect 3

De eerste digitale screenshots van Mass Effect 3 zijn onthuld op de website van Game Informer. Het betreft een tweetal screenshots die nooit eerder zijn verschenen. Het betreft de eerste online beelden sinds de teaservideo van december vorig jaar. Beide afbeeldingen draaien om een gevecht tussen Commander Shepherd en de Cerberus-troepen op de Salarian thuisplaneet. De actie-role-playing-game wordt eind 2011 verwacht voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Might and Magic Heroes VI uitgesteld naar september

Might and Magic  Heroes VI dat gepland stond voor een release van 21 juni, is uitgesteld naar 8 september. Dit meldt de Britse forummanager Lisa Bidder op het officiële forum van Ubisoft. Het verhaal van Might and Magic Heroes VI speelt zich vierhonderd jaar voor het vijfde deel af. Het fantasievolle verhaal vertelt over een opnieuw tot leven gebrachte aartsengel die zijn vijanden uit de weg wil ruimen, dit terwijl het wereld op het punt staat binnengevallen te worden door demonen. Spelers nemen daarbij controle over de Griffin Dukes-dynastie en mengen zich in de strijd.

'God of War IV in september 2012'

Volgens het Britse magazine PS3M verschijnt God of War IV in september 2012. Dit valt te lezen in de nieuwste editie van het officieuze PlayStation 3-magazine. Het blad zou dit hebben vernomen van een bron die nauw is betrokken bij de God of War-serie. De bron heeft laten weten nu aan een nieuw project binnen het God of War-universum te werken en dat een nieuwe game in september 2012 zal verschijnen.