DC Universe Online eind volgende maand free-to-play

Sony Online Entertainments DC Universe Online gaat eind volgend maand free-to-play. Zowel PC- als PlayStation 3-gebruikers kunnen de game daarna kostenloos downloaden en spelen, zo meldt IGN. Naast het zogeheten Free-lidmaatschap komt SOE ook met een Premium-variant, die eveneens geen maandelijkse kosten vereist maar wel meer biedt dan het standaard lidmaatschap. Spelers komen hiervoor in aanmerking als zij voor het gratis worden van DC Universe Online al vijf dollar of meer aan het spel hebben besteed. Als tegemoetkoming krijgen zij hiervoor de mogelijkheid om meer personages aan te maken, een grotere inventory en een hogere geldlimiet.

Gears of War 3-DLC is zonder Marcus, Dom en Cole

In de aankomende downloadbare content voor Gears of War 3 zijn de hoofdrolspelers Marcus, Dom en Cole niet te zien. Dit vertelt ontwikkelaar Epic Games' Cliff Bleszinski vandaag aan de Telegraph. "We hebben al aangegeven dat er downloadbare missies voor de campagne komen. Wat ik alvast kan vertellen is dat Marcus, Dom en Cole daar niet inzitten", zo verklaart Bleszinski. "Ik vind dat DLC uniek en cool moet zijn, net zoals Lost and the Damned, Gay Tony [Grand Theft Auto IV] en Mad Moxie's Underdome Riot [Borderlands]. Downloadbare content staat er om te spelen en plezier te hebben."

Crytek gaat Homefront 2 maken, gebruikt CryEngine 3

Ontwikkelaar Crytek heeft aan website Develop gemeld dat het voor het vervolg op Homefront gebruikmaakt van zijn CryEngine 3. De ontwikkeling van de game is in handen van Cryteks UK-studio, gevestigd in Nottingham. De tweede Homefront, die nog geen officiële naam heeft meegekregen, staat gepland voor een release gedurende het fiscale jaar 2014. Dit loopt van 1 april 2013 tot 31 maart 2014. MCEO van Crytek, Cevat Yerli, laat wel weten dat de studio voor het vervolg de vrijheid krijgt van THQ om de wereld van Homefront op een andere manier in beeld te brengen.

Systeemeisen Battlefield 3 onthuld

De minimale en aanbevolen systeemeisen voor de PC-versie van first-person shooter Battlefield 3 zijn onthuld. Dit deed ontwikkelaar Dice op de officiële website van de game. Om de game te spelen hebben gamers minimaal een PC nodig met Windows Vista, een DirectX 10-videokaart met 512 megabyte werkgeheugen, 2 gigabyte RAM-geheugen en een 2,4 gigahertz Core 2 Duo-processor of een 2,7 gigahertz Athlon X2-processor. De 64 bits-versie van Windows 7 is het aanbevolen besturingssysteem, samen met een quad-core processor, 4 gigabyte RAM-geheugen en een DirectX 11-videokaart met een gigabyte aan werkgeheugen, zoals een Geforce GTX 560 of een ATI Radeon 6950. De game vereist 20 gigabyte aan vrije hardeschijfruimte.

Sony wil updateproces firmware verbeteren bij PS Vita

Sony wil met de PlayStation Vita het updaten van firmware stroomlijnen. CEO van Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida gaf in een interview met GameInformer toe dat dit proces in het verleden moeizaam verliep. "Ik kan nog geen specifieke plannen onthullen, maar we zijn van de problemen op de hoogte en willen deze graag oplossen vanaf de Vita en verder", aldus Yoshida, die uitlegt dat het updaten van firmware op de PS3 en PSP te veel tijd in beslag neemt. Hij stelt dat het voor gamers niet prettig is om hier zo lang mee bezig te moeten zijn. "Het is erg irritant wanneer je maar een uur in je drukke schema vrij hebt om te gamen en je daarvan een half uur moet besteden aan het updaten van hardware."