Onthulling Modern Warfare 3 op 23 mei

Call of Duty: Modern Warfare 3 wordt onthuld op 23 mei op de Amerikaanse sportzender ESPN. Die aankondiging is gedaan op de officiële Facebook-pagina van de shooter. De "wereldpremière" vindt plaats tijdens de vierde game van de Western Conference Final, een belangrijke finale in Amerikaanse NBA-basketbalcompetitie. Naar verwachting wordt dan de eerste trailer voor de game getoond. Momenteel zijn er enkel een aantal teasers van de game vrijgegeven. Daarnaast is er informatie uitgelekt waarvan ontwikkelaar Infinity Ward heeft toegegeven dat in ieder geval een deel klopt. Volgens die geruchten speelt de eerste missie van de game zich af in Manhattan, New York en de laatste in Dubai. De teaser-trailers bevestigen dat in ieder geval New York, Londen, Berlijn en Parijs een rol spelen in de game.

Eerste DLC L.A. Noire komt 21 juni

L.A. Noire krijgt op 21 juni zijn eerste downloadbare contentpakket, genaamd The Nicholson Electroplating-zaak. In The Nicholson Electroplating-zaak krijgt Cole te maken met brandstichting. De DLC is gratis voor gamers die L.A. Noire tijdens de nachtopening van de Amerikaanse winkelketen Best Buy hebben gekocht. Wat de prijs is voor overige gamers, is onduidelijk. L.A. Noire is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PlayStation 3 en Xbox 360. De game combineert achtervolgingen, schietgevechten, onderzoek en een complexe verhaallijn om de speler in de game te trekken.

Black Ops: Escalation komt begin juni naar PC

De tweede map pack voor Call of Duty: Black Ops, Escalation, komt op 2 juni uit voor PC. Dit heeft ontwikkelaar Treyarch bekendgemaakt. Voor de PlayStation 3-versie is nog geen datum vastgelegd; dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de PlayStation Store momenteel nog niet beschikbaar is. Treyarch belooft snel duidelijkheid te geven over wanneer gamers het downloadbare pakket voor PS3 kunnen verwachten. Op Xbox 360 is het DLC-pakket, dat vier multiplayer-maps en een nieuw zombie-level bevat, sinds 3 mei beschikbaar.

Ontwikkelaars verkiezen Molyneux tot grootste industrieheld

Peter Molyneux, het brein achter games als Populous, Black & White en de Fable-serie, is door andere ontwikkelaars verkozen tot de grootste "held" in de game-industrie. Negenduizend ontwikkelaars hebben een top tien opgesteld van hun helden in de game-industrie. Het is onduidelijk of de poll alleen gehouden is onder Amerikaanse ontwikkelaars of onder ontwikkelaars over de hele wereld. Achter Molyneux maken Zelda- en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto en Jonathan Blow, maker van Braid en The Witness, de top drie compleet. De rest van de top tien bestaat respectievelijk uit Will Wright (SimCity, De Sims), John Carmack (Wolfenstein, Doom, Quake), Mike Morhaime (CEO en mede-oprichter van Blizzard Entertainment), David Braben (Elite, Frontier), Sid Meier (Civilization, Pirates!), Masaya Matsuura (Parappa the Rapper) en Dave Jones (het originele Grand Theft Auto en Lemmings). Opvallende namen die ontbreken in de lijst zijn onder andere Metal Gear Solid-bedenker Hideo Kojima, Valve-oprichter Gabe Newell, Rockstars Sam en Dan Houser, Resident Evil-maker Shinji Mikami, Heavy Rain-maker David Cage en Cliff Bleszinski van Epic Games.