Doom na 17 jaar weer toegestaan in Duitsland

Sinds deze maand zijn Doom en Doom II: Hell on Earth weer toegestaan in Duitse winkels. Het was de afgelopen 17 jaar voor retailers verboden om de twee games te verkopen. Doom en zijn opvolger vielen in een speciale categorie entertainment en mochten, net als pornografie, alleen verkocht worden in speciale winkels voor volwassenen. Nadat Bethesda, de huidige eigenaar van de serie, echter een verzoek tot revisie indiende bij de Bundesprufstelle, zijn de games weer vrijgegeven. De Volgens de officiële verklaring gaf de Bundesprufstelle de spellen vrij omdat deze anno 2011 vooral historische waarde hebben.

Deus Ex-studio gaat uitbreiden

De Eidos Montreal-studio van uitgever Square-Enix, verantwoordelijk voor Deus Ex: Human Revolution, gaat de komende jaren zijn werknemersaantal uitbreiden. Bij de studio werken nu zo'n 350 werknemers. Dit moeten er tegen 2015 bijna 700 worden. Square Enix wil volgend jaar al honderd nieuwe banen creëren. In de jaren daarna volgen de resterende 250. Voor de uitbreiding is de uitgever op zoek naar een investering van de Canadese overheid, ter waarde van zo'n twee miljoen Canadese dollar.

18 miljoen map packs voor Black Ops verkocht

Spelers van Call of Duty: Black Ops hebben bij elkaar 18 miljoen map packs voor het spel aangeschaft. Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, liet verder weten dat de 18 miljoen verkochte map packs maken dat de gemiddelde Black Ops-speler 76 dollar uitgeeft aan het spel. In vergelijking: de pakketten voor Modern Warfare 2 en World at War zijn respectievelijk 11 en 9 miljoen keer gedownload en spelers gaven aan die laatste game gemiddeld 68 dollar uit. Wel verschenen er voor Black Ops meer map packs. Modern Warfare 2 kreeg er twee, World at War drie. Voor Black Ops zijn er inmiddels vier uitgebracht, al moet de laatste daarvan nog voor PC en PlayStation 3 verschijnen.

Gratis DLC Red Dead Redemption komt 13 september

De gratis downloadbare content voor Red Dead Redemption, de Myths & Mavericks Bonus Pack, is vanaf 13 september te downloaden via Xbox Live en PlayStation Network. De Myths & Mavericks Bonus Pack bevat nieuwe speelbare personages voor de multiplayer evenals een aantal nieuwe locaties. De extra personages, acht in totaal, komen alle al voor in de singleplayer van het spel. Onder hen bevinden zich Landon Ricketts, Drew MacFarlane en Deputy Jonah. Verder voegt de DLC elf nieuwe locaties toe aan de multiplayer zoals Armadillo en Tumbleweed.

Coöp voor vier spelers in Space Marine

De eerder bevestigde coöp voor Warhammer 40,000: Space Marine, betreft een modus voor vier spelers. De coöpmodus van Space Marine heet Exterminatus en laat spelers kiezen uit de drie klassen die ook in de competitieve modus zijn terug te vinden, te weten de Tactical Marine, Devastator en Assault. Ook zijn de verdiende perks van de competitieve modus in te zetten voor de coöperatieve spelervaring en telt de progressie die spelers boeken in de coöp mee voor hun algehele multiplayer-rang.Exterminatus komt met twee scenario's: Assault on Hab Center Andreas en Escape from Kalkys Facility.