Sony betaalt mogelijk vervangen creditcard

Volgens Kazuo Hirai, Sony’s executive deputy president, overweegt Sony, als PlayStation Network-gebruikers hun creditcards moeten vervangen doordat hun gegevens zijn gestolen door hackers, op te draaien voor die kosten. Hirai zegt dat Sony tot deze maatregel kan besluiten, mochten gebruikers hierom vragen. Momenteel is het echter onduidelijk of consumenten hun creditcards inderdaad moeten vervangen. Het is mogelijk dat de creditcardgegevens van tien miljoen PlayStation Network-gebruikers zijn gestolen door de hackers, maar het is onbekend in hoeverre deze gegevens bruikbaar zijn door de hackers, omdat Sony deze codeert. Ook onthulde Hirai het Welcome Back-initiatief, bedoeld om de getroffen gebruikers te compenseren. Zo wordt er in de komende weken per regio gratis PlayStation-content beschikbaar gesteld en krijgt iedere gebruiker dertig dagen lang een gratis PlayStation Plus-lidmaatschap.

Tomb Raider geïnspireerd door Half-Life 2, Batman Begins

Het aankomende Tomb Raider is geïnspireerd door Half-Life 2, Batman Begins, Assassin's Creed, Uncharted, 127 Hours en Lost blijkt uit een artikel van het Spaanse magazine Hobby Consolas. Het gaat hier om de physics uit Half-Life 2, zoals de kenmerken van zwaartekracht en water, de sfeer van Uncharted, het origineverhaal van Batman Begins, het lijden uit 127 Hours, de mysteries uit Lost en de Eagle Sight-visie van Assassin's Creed. Net als Ezio di Auditore di Firenze kan Lara Croft namelijk belangrijke zaken extra laten opvallen. Wanneer Croft stilstaat kan de speler het Survival Instinct activeren. Hierdoor verdwijnt alle kleur uit de omgeving; belangrijke elementen worden dan geel gekleurd. Hierdoor kan de avonturierster bijvoorbeeld wolvensporen volgen om handige items te ontdekken.

Eerste DLC Portal 2 is gratis

Ontwikkelaar Valve heeft bekendgemaakt dat het eerste downloadbare contentpakket voor Portal 2, momenteel Portal 2 DLC #1 genoemd, wordt volledig gratis aangeboden. Het pakket bevat nieuwe testruimtes, leaderboards, een nieuwe challenge-modus voor singleplayer- en multiplayermodi "en meer". Hoewel onbevestigd, is het mogelijk dat de komst van leaderboards en een challenge-modus ook betekent dat testruimtes in het spel afzonderlijk zijn te spelen. Momenteel is het voor spelers alleen mogelijk om te kiezen in welk hoofdstuk ze willen beginnen, niet in welke puzzel.

Diensten Sony Online Entertainment offline door hackers

Sony Online Entertainment heeft vandaag zijn diensten offline gehaald nadat de servers zijn binnengedrongen door hackers. "Tijdens ons onderzoek naar het binnendringen van onze systemen, hebben we een probleem ontdekt dat zo zorgwekkend is dat we de dienst per direct offline hebben gehaald. We komen later vandaag (maandag) komen met een update", schrijft het bedrijf op zijn website. Dit betekent dat de forums van Sony Online Entertainment niet bereikbaar zijn en dat ook een aantal PC-games momenteel niet gespeeld kan worden. Onder andere EverQuest, Free Realms en DC Universe Online kunnen momenteel niet gespeeld worden. De PlayStation 3-versie van DC Universe Online kon al sinds 19 april niet gespeeld worden, doordat het PlayStation Network na een hackaanval is afgesloten. Het is vooralsnog onduidelijk in hoeverre het hacken van het PSN te maken heeft met de problemen van Sony Online Entertainment.

Sanoma Media lanceert Gametron voor iPad

Sanoma Media lanceerde vandaag de Gametron iPad-app. Ook de al eerder verschenen iPhone-versie heeft een update gekregen. De Gametron-app helpt iPhone- en iPad-gebruikers gemakkelijk nieuwe spellen voor deze mobiele apparaten te ontdekken. Elke dag staan er nieuwe spellen in de app voor zowel de iPhone als iPad. Elk spel is voorzien van een korte recensie, een beoordelingscijfer en enkele screenshots. Hierdoor krijgt de gebruiker snel een duidelijk beeld van het spel en of het interessant genoeg is om te downloaden.Om het ontdekken van spellen nog makkelijker te maken, zijn er ook up-to-date overzichten aanwezig met de best beoordeelde spellen en de meest recente prijswijzigingen. Gebruikers kunnen zich ook abonneren op spellen waardoor ze automatisch op de hoogte worden gehouden van prijswijzigingen.