Child of Eden PS3 krijgt budgetprijs

De PlayStation 3-versie van Child of Eden krijgt een adviesprijs van 19,99 euro, wanneer deze op 22 september in de winkels komt te liggen. Dat terwijl de Xbox 360-versie 49,99 euro kost. Dat heeft Edge vernomen van uitgever Ubisoft. Hoewel er geen reden wordt gegeven voor de aanzienlijk lagere prijs, heeft dit waarschijnlijk te maken met de teleurstellende verkoopresultaten van Child of Eden voor Xbox 360. In de Verenigde Staten zijn er volgens officiële cijfers slechts 34 duizend exemplaren verkocht van de game. Dit terwijl de game goede cijfers ontving van de verzamelde gamepers. Op website Metacritic scoort het spel 84 uit 100.

Nieuwe regisseur Uncharted-film begint opnieuw met script

Regisseur Neil Burger begint opnieuw met het script van de Uncharted-film en gaat daarbij eerst kijken naar de games. Dat zegt hij in een interview met Crave Online. Burger heeft het script van de vertrokken regisseur David O. Russell überhaupt niet gezien. Dat script werd naar verluidt afgeschoten, omdat het te weinig overeenkomsten vertoonde met de games. Burger kiest voor een andere aanpak: "We beginnen helemaal opnieuw en gaan terug naar de game, want er zitten heel veel coole dingen in de game [...]. Het is echt een van de meest filmische videogames en eentje met echte uitgediepte personages.Er zijn veel intense momenten die ik, als ze werken in het verhaal van de film, wil gebruiken."

Gears of War 3 waarschijnlijk niet het einde van de serie

Hoewel Gears of War 3 het einde is van een trilogie, is het hoogstwaarschijnlijk niet het laatste deel in de serie. Tegenover Ripten zegt Cliff Bleszinski, design director van de games, dat het dom zou zijn te stoppen met Gears of War. Hoewel Gears of War 3 een verhaal afsluit, kunnen er andere verhalen verteld worden in de Gears-wereld, legt de ontwikkelaar uit. "Er is altijd de Peter Jackson-weg, met de Hobbit, of zoiets. Ik bedoel, we zijn zakenmensen. Van Gears 1 en 2 werden ongeveer 6 miljoen exemplaren verkocht, dus als deze game uitkomt en er worden 8 tot 10 miljoen van verkocht, dan is het toch hartstikke dom om er niet nog een te maken. Dat is zakendoen voor beginners."

Activision komt met GoldenEye 007 Reloaded

Activision komt met GoldenEye 007 Reloaded, naar verwachting een HD-versie van het eerder voor Wii uitgebrachte GoldenEye 007, dat op zijn beurt weer een remake is van de gelijknamige Nintendo 64-game. Er zijn screenshots opgedoken die het bestaan van de game lijken te bevestigen. Volgens Amazon France verschijnt GoldenEye 007 Reloaded op 28 oktober 2011 voor Xbox 360 en PlayStation 3. Of het om een directe overzetting van het spel naar een HD-resolutie gaat, of dat er ook extra content aan toe wordt gevoegd, is niet bekend. GoldenEye 007 Reloaded dook als naam al eerder op toen uitgever Activision een aantal gerelateerde domeinnamen registreerde.

Toch geen Call of Duty Elite-bèta voor PC

Er komt geen bèta van Call of Duty Elite voor de PC-versie van Black Ops. Met de gisteren door Activision aangekondigde startdatum ergens in de herfst doelde de uitgever op de volledige versie van de service. Call of Duty Elite gaat officieel van start vanaf het moment dat Call of Duty: Modern Warfare 3 in de winkels ligt, op 8 november van dit jaar. Elite zal dan ook beschikbaar zijn voor de PC-versies van Modern Warfare 3 en Black Ops. Activision liet echter na de berichtgeving van verschillende websites over een aankomende PC-bèta nadrukkelijk weten dat daar geen sprake van is. Wel volgt er na de Xbox Live-bèta die onlangs van start is gegaan nog een bèta voor de PlayStation 3-versie van Black Ops.