Nieuw beveiligingsprobleem PSN ontdekt

Een pas onthulde kwetsbaarheid binnen enkele PlayStation-websites maakt het mogelijk om het wachtwoord van een PSN-account te wijzigen met enkel het e-mailadres en geboortedatum van de eigenaar. Website Nyleveia maakte onlangs melding van dit probleem, waarna de sites in kwestie offline zijn gehaald voor onderhoud. De geboortedatums en e-mailadressen van PlayStation Network-gebruikers nodig voor het veranderen van een wachtwoord behoren tot de informatie die gestolen is toen het PSN werd gehackt. Daarnaast is deze informatie ook zonder hacken relatief makkelijk te achterhalen. Nyleveia adviseert gebruikers om een compleet nieuw e-mailadres aan te maken dat nergens anders wordt gebruikt en deze aan de oude PSN-account te koppelen. "Je loopt het risico dat je account wordt gestolen wanneer deze kwetsbaarheid bekender wordt, als je er niet voor zorgt dat het e-mailadres van je PSN-acount niet naar jou herleid kan worden."

Eerste beelden Wii 2 mogelijk gelekt

Er is een video op YouTube opgedoken die claimt de eerste beelden van Project Café te bevatten, de vermeende projectnaam van Wii 2 of Wii HD. De video zou zijn gemaakt tijdens een presentatie en toont een ontwerp van de spelcomputer dat overeenkomt met eerdere gelekte ontwerpen. Ook verschijnt er een ontwerp van de controller die, zoals uit eerdere geruchten ook is gebleken, voorzien is van twee analoge sticks en een touchscreen. De authenticiteit van de video is niet vast te stellen, ook Nintendo heeft niet gereageerd. Het feit dat hij geen geluid heeft is een aanwijzing dat de video nep is. Ook het feit dat de video nog niet op last van Nintendo van YouTube is verwijderd, bewijst volgens sommige gamers dat de video nep is. Van de andere kant zou Nintendo juist erkennen dat de video wel degelijk beelden toont van de Wii-opvolger, als ze deze offline zouden laten halen.

Electronic Arts vraagt C&C-fans naar hun ideeën

Electronic Arts vraagt fans van Command & Conquer-games om hun ideeën voor het nieuwste C&C-spel te delen met de uitgever. Er is een aparte sectie ingeruimd in het officiële forum voor deze ideeën. "Veel van onze communityleden hebben geweldige ideeën over hoe we Command & Conquer-games in de toekomst kunnen verbeteren", schrijft EA's senior community manager in het forum. "Deze plek is om je ideeën te bespreken met mensen die C&C ook nóg beter willen maken. Deel je ideeën en ontwikkel ze tot iets fantastisch met feedback vanuit de community. De meest bediscussieerde en geliefde ideeën worden doorgegeven aan het team van ontwikkelaars. Dus breng je idee naar onze communitytafel en misschien is het wel jouw idee dat alles kan veranderen!" Het nieuwste deel in de C&C-reeks, vooralsnog enkel bekend als Command & Conquer 5, werd eerder dit jaar onthuld toen de nieuwe website van de game per abuis online werd gezet. Volgens Jon Caneghem, studiobaas van ontwikkelaar Victory Games' is het huidige doel "om een hoogwaardige Command & Conquer-game te maken".

Draken berijden in Skyrim later misschien mogelijk

Het is in de huidige versie van The Elder Scrolls V: Skyrim niet mogelijk om draken te berijden. Dit wordt echter misschien later nog geïmplementeerd, vertelt director Todd Howard in een gesprek met het Noorse Gamer.no. Ook vertelt Howard dat er een onbeperkt aantal draken in de game zit. "Er is een oneindig aantal draken. Een van onze designers had een willekeurig evenement gecreëerd waarin ik uiteindelijk door drie draken werd opgejaagd en dacht: 'wie heeft dit in godsnaam gedaan?' Ik voelde me net Frodo in Lord of the Rings: The Two Towers en het was een vrij beangstigend gevoel", vertelt Howard. "Dus heb ik ze gevraagd dat eruit te halen. Maar nee, draken worden automatisch gegenereerd (naast een aantal vooraf bepaalde ontmoetingen, natuurlijk)."

Gamer.nl sluit exclusief partnerschap met Major League Gaming

Vanaf vandaag gaat Gamer.nl een exclusief partnerschap aan met de Major League Gaming (MLG), de competitie voor de beste gamers ter wereld. Via geschreven content en videobeelden blijven Nederlandse gamers op de hoogte van de internationale toernooien van MLG. Het MLG Columbus 2011 - een groots toernooi dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 juni - is het eerste toernooi dat via dagelijkse samenvattingen en beelden breed wordt uitgemeten op Gamer.nl. In aanloop naar het toernooi plaatst Gamer.nl artikelen over de spelers van MLG en de games die er worden gespeeld. In de grote Amerikaanse steden vinden steeds vaker professionele gametoernooien plaats. Onder supervisie van MLG nemen de allerbeste gamers het tijdens deze evenementen tegen elkaar op. Wat voor velen als hobby gezien wordt, is voor deze spelers een full-time baan waarmee ze hun brood verdienen. Duizenden toeschouwers bezoeken deze evenementen om het spektakel van dichtbij te beleven. Online gaming is ongekend populair en wereldwijd groeit gaming uit tot een professionele sport.