'Gelekte Modern Warfare 3-info deels waar'

De gelekte informatie over het verhaal van Call of Duty: Modern Warfare 3, is in ieder geval deels waar. Dat verklaart Robert Bowling van Infinity Ward via Twitter. "Een hoop hype en een hoop gelekte informatie rondom #MW3, deels waar, deels niet. Om de ervaring niet te verpesten, zou ik wachten op de echte onthulling." Afgelopen vrijdag bracht weblog Kotaku een hoop informatie naar buiten over de nieuwe Modern Warfare. De game verschijnt volgens Kotaku op 8 november 2011, maar op het weblog valt ook gedetailleerde informatie over het verhaal te lezen. De eerste teasertrailers, die dit weekend verschenen, onthullen dat New York, Londen, Berlijn en Parijs een rol spelen in de game.

Onder andere InFamous gratis in Welcome Back-pakket PSN

Sony heeft de inhoud onthuld van het Welcome Back-pakket dat gamers krijgen wanneer de PlayStation Store binnenkort online komt. Spelers kunnen onder andere uit InFamous kiezen, meldt Sony op zijn officiële blog. Gamers die voor 20 april een PlayStation Network-account hebben aangevraagd kunnen twee gratis games downloaden. Voor PlayStation 3 is er keuze uit InFamous, LittleBigPlanet, Wipeout HD/Fury, Ratchet and Clank: Quest for Booty en Dead Nation. PlayStation Portable-gamers kunnen ook kiezen uit LittleBigPlanet, ModNation Racers, Pursuit Force en Killzone Liberation.

'L.A. Noire-installatie verbetert prestaties'

Door L.A. Noire op de harde schijf van de Xbox 360 te installeren, worden de prestaties van de game verbeterd. Dit meldt website Just Push Start. Door de bijna twintig gigabyte aan gamebestanden naar de harde schijf van de spelcomputer te kopiëren, worden de laadtijden verkort, ervaren spelers minder pop-up in de omgevingen en wordt screen tearing verminderd, beweert Just Push Start. L.A. Noire wordt geleverd op drie dvd's. Het is ook mogelijk om niet alle discs in een keer te installeren, maar alleen de disc die de speler op dat moment gebruikt; hiervoor is er 6,6 gigabyte aan ruimte op de harde schijf nodig. Op de PlayStation 3 is een installatie verplicht; deze neemt 1,3 gigabyte in beslag.

Lionhead: 'Tweedehands verkoop groter probleem dan piraterij'

De tweedehands verkoop van Xbox 360-games kost meer geld dan de piraterij van PC-games. Dat denkt Mike West, lead combat designer van Fable-studio Lionhead. Ondanks dat de handel in tweedehands games Lionhead veel geld kost, is de Xbox 360-versie van Fable III winstgevend gebleken. Elke verkoop van de PC-versie, die vanaf donderdag in de winkels ligt, is een bonus meent West. Er zullen gegarandeerd gamers zijn die het spel illegaal downloaden, hier is een game volgens West echter niet tegen te beveiligen. Negatief is hij echter niet: "Er zijn ook veel eerlijke mensen en als zij je game leuk vinden, zullen ze hem kopen."