Sony nog steeds overtuigd van tienjarige levenscyclus PS3  

Sony is nog altijd van plan de PlayStation 3 in totaal tenminste tien jaar te ondersteunen. Dat herhaalt Andrew House, directeur van Sony Computer Entertainment Europe, in een recent interview met CVG. Sony zegt al sinds de lancering van de PlayStation 3, in 2007, dat het apparaat tenminste tien jaar wordt ondersteund. House benadrukt dat Sony nog steeds achter dit statement staat, ongeacht wat de concurrent doet. "Ik heb altijd gezegd dat de levenscyclus van de PlayStation 3 tien-plus jaar bedraagt en de enige vraag is hoe lang die 'plus' is. Tien jaar is het minimum."  

Aandelen Take-Two zakken na release Duke Nukem Forever  

De matige ontvangst van Duke Nukem Forever heeft ervoor gezorgd dat de de aandelen van Take-Two, het moederbedrijf van uitgever 2K Games, in waarde zijn gedaald. Dat meldt MarketWatch. De waarde van de aandelen daalde op de dag dat Duke Nukem uitkwam met 4% en was daarna nog 14,80 dollar waard. Duke Nukem Forever werd door de media niet goed ontvangen, en krijgt op Metacritic op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 een score van respectievelijk 59, 58 en 49 op een schaal van 100.  

Originele Xbox-controller keert misschien terug voor Halo-remake

Ontwikkelaar 343 Studios kijkt naar de mogelijkheden om de zogenaamde Duke-controller, de controller van de originele Xbox, terug te laten keren ter ere van Halo: Combat Evolved Anniversary. Dat meldt website Giant Bomb. 343 Studios wil de controller misschien in gelimiteerde oplage laten maken om de remake van de originele Halo bij te staan, maar dan met alle functies van de nu standaard Xbox 360-controller. 343 spreekt hiervoor met verschillende spelcomputer-modders, waaronder mogelijk Benjamin Heckendorn. Heckendorn, beter bekend als Ben Heck, is een bekende modder die eenzelfde project al eens heeft uitgevoerd.

'Pas twee uur van Batman: Arkham City bekend'  

Alle informatie die tot nu toe bekend is gemaakt over Batman: Arkham City, komt al terug in de eerste twee uur van de game. Dat stelt de directeur van de studio, Sefton Hill. Ontwikkelaar Rocksteady heeft de afgelopen tijd meerdere malen informatie vrijgegeven over Batman: Arkham City, zoals figuren die hun opwachting zullen maken, nieuwe gadgets en inzichten in het verhaal en de locaties die spelers aandoen in Arkham City. Hill verzekert hen er nu van dat al deze informatie slechts de eerste twee uur van het spel beslaat, en dat er nog genoeg verrassingen in de game zullen zitten.

Annihilation-DLC voor Black Ops komt 28 juni

De derde map pack voor Call of Duty: Black Ops, genaamd Annihilation, is vanaf 28 juni beschikbaar voor de Xbox 360. Dit meldt uitgever Activision via een persbericht. Annihilation zal net als de vorige map packs pas in een later stadium op de PlayStation 3 en PC verschijnen. Het DLC-pakket bevat vier nieuwe maps: Hangar 18, Drive-In, Silo en Hazard. Ook kunnen spelers aan de slag met de nieuwe zombiemap, Shangri-La. ShangriLa is volgens Activision een exotische en mysterieuze locatie vol met dodelijke vallen en duistere geheimen. De uitgever stelt dat de nieuwe zombiemap gepaard gaat met innovatieve gameplay die zelfs voor een doorgewinterde zombiejager een uitdaging zal vormen.