Mortal Kombat bijna drie miljoen keer verkocht

Van de nieuwe Mortal Kombat, die sinds halverwege april in de winkels ligt, zijn bijna drie miljoen exemplaren verkocht. Dit meldt de baas van uitgever Warner Bros., Martin Tremblay, in een interview met MCV. "We zijn erg tevreden met het succes van Mortal Kombat tot op heden", aldus Tremblay. "Met de lancering van Mortal Kombat hebben we de overgenomen bedrijfsmiddelen van Midway al weer terugverdiend. En dit is pas het begin, we gaan nog veel meer met deze middelen doen."

'Counter-Strike: GO voelt niet als 1.6 en niet als Source'

De onlangs aangekondigde multiplayer-shooter Counter-Stike: Global Offensive voelt niet aan als Counter-Strike 1.6 en ook niet als Counter-Strike: Source. Dat beweert Craig Levine, één van de bètatesters van de game, via website ESEA News. Valve heeft een aantal spelers die professioneel Counter-Strike spelen op zijn hoofdkantoor uitgenodigd om Global Offensive te proberen. De ontwikkelaar wil dat de game gespeeld gaat worden op professionele gametoernooien, daarom heeft het zowel spelers van Counter Strike: Source als het oudere Counter-Strike 1.6 ingeschakeld om het spel te optimaliseren. Volgens Levine zijn de testers zeer tevreden met hoe de game momenteel aanvoelt. Levine vertelt verder dat de game er zeer goed uit ziet en dat alle maps volledig opnieuw zijn opgebouwd. Nieuwe versies van de bekende maps Dust, Dust 2, Inferno, Nuke en Train zijn reeds bevestigd. Valve test verder een aantal nieuwe wapens uit in de game, waaronder een machinegeweer, pistolen en een shotgun. Bovendien wordt er geëxperimenteerd met een Molotov-cocktail om bepaalde doorgangen te blokkeren en een afleidingsgranaat die het geluid van geweerschoten nabootst.

Nintendo legt patent op 'massively single-player online game'

Nintendo heeft vorig jaar een patent ingediend voor een 'massively single-player online game'. Het patent beschrijft een game waarin de acties van spelers de spelwereld en personages van andere spelers beïnvloeden. In het patent wordt een wereld voor één speler beschreven, die online gelinkt is aan de werelden van andere spelers, zonder dat die spelers elkaar kunnen tegenkomen. Zo zou de speler een huis kunnen bouwen en zouden andere spelers in hun wereld dat huis vervolgens kunnen zien en bezoeken. Volgens Nintendo levert dit een singleplayer-ervaring op waarin mensen die niet graag contact hebben met andere spelers, toch de voordelen van online gamen kunnen ervaren. Daarnaast zouden traditionele multiplayer-elementen kunnen worden toegevoegd, zodat spelers er wel voor kunnen kiezen met elkaar te spelen in dezelfde wereld. Het patent doet denken aan de Animal Crossing-reeks. Deze games, waarin spelers in een huis in een dorp wonen en dagelijks klusjes doen om meer meubels te verzamelen, zijn voor één speler, maar andere spelers kunnen berichten naar dat dorp sturen of zelfs op bezoek komen.

Sega kondigt Football Manager 2012 aan

Sega komt nog voor de feestdagen van dit jaar met Football Manager 2012, het volgende deel in de langlopende voetbalmanagementserie. Dit meldt de uitgever middels een persbericht. Miles Jacobson, studio director van ontwikkelaar Sports Interactive, zegt dat Football Manager 2012 draait om evolutie, "overgoten met een revolutionair sausje om het af te maken." De veranderingen ten opzichte van het vorige deel uiten zich met name in uitgebreide scoutmogelijkheden en contractbesprekingen. Ook is de weergave van wedstrijden aangepakt en komt er meer informatie op het scherm zodra spelers een beeldscherm met een hogere resolutie gebruiken. Football Manager 2012 krijgt verder een inleidende modus, bedoeld om nieuwe spelers bekend te maken met de mogelijkheden van de game. Ook komt Sports Interactive met het zogenoemde Toon-systeem, wat spelers in staat stelt te bepalen hoe ze iets over willen brengen: kalm, gepassioneerd of een van de vier andere manieren. Wanneer Football Manager 2012 precies op de PC en Mac verschijnt is nog niet bekend.