Crytek werkt aan DirectX 11-ondersteuning voor Crysis 2

Crytek werkt aan een patch voor Crysis 2 die DirectX 11-ondersteuning gaat toevoegen. Dit meldt de ontwikkelaar op het MyCrysis-forum. "We willen graag aankondigen dat er een DX11-patch uitkomt voor Crysis 2. We werken er hard aan om het beste uit DX11 te krijgen, dus vooralsnog maken we niet bekend wat de patch precies inhoudt totdat we dichter bij de release zijn", vertelt communitymanager Tom Ebsworth.

BioWare: 'Mass Effect-MMO is logische stap'

Een massively multiplayer online-game van Mass Effect zou volgens uitvoerend producent Casey Hudson een logische volgende stap zijn voor de franchise. "Een deel van wat je [in Mass Effect] probeert te doen is het universum redden, zodat je erin kunt leven. [...] Het moet dan wel een wereld zijn dat de moeite waard is om te redden. Ik denk dat Mass Effect die kwaliteit heeft." BioWare wil in ieder geval een soort multiplayermodus naar Mass Effect brengen, maar heeft hierover nog niets besloten. "We denken na over een logische manier waarop mensen Mass Effect kunnen ervaren met hun vrienden", aldus Hudson.

Aandeel Nintendo op laagste punt in twee jaar

De prijzen van Nintendo-aandelen in de Verenigde Staten stonden bij het sluiten van de beurs op vrijdag op 30,10 dollar. Zo laag heeft het aandeel niet meer gestaan sinds eind 2009. De aandelenprijzen zijn met twaalf procent gezakt sinds begin april. Kort voor de 3DS-lancering in Japan, in februari van dit jaar, stond het aandeel nog op 38,29 dollar. Hoewel de 3DS volgens Nintendo een succesvolle lancering kende, verkoopt de oudere PlayStation Portable de laatste twee weken beter volgens de Japanse verkooplijsten. Nintendo had zichzelf als doel gegeven om 1,5 miljoen 3DS'en te verkopen in Japan in de eerste maand na release. Dit is echter niet gelukt.

'Homefront zal meer verschillen van concurrenten'

Toekomstige games in de Homefront-franchise zullen verder van de concurrenten afstaan. Dat zegt THQ-baas Danny Bilson tegen GameSpot. "Homefront gaat verder van de andere jongens afstaan naarmate de serie vooruitgaat. In de singleplayer zullen we niet alleen wegblijven van tussenfilmpjes en andere meeslepende dingen doen. We hebben veel meer interessante technologische plannen voor de toekomst. Maar we zitten nog in het planningstadium; nog niets staat vast." Bilson is van mening dat de eerste Homefront al veel verschilt van concurrenten als Call of Duty.

Promotor klaagt Microsoft aan vanwege Kinect-lanceringevenement

Bedrijf P.R.omotions, organisator van het Kinect-lanceringsevenement in New York, heeft Microsoft; een reclamebureau uit New York en Microsofts directeur Craig McNary aangeklaagd. Volgens het bedrijf zijn die partijen ze nog 44 duizend euro schuldig. Het evenement, dat afgelopen november plaatsvond, dreigde op het laatste moment te worden geannuleerd, meldt AdWeek. Dit gebeurde toen de New Yorkse politie ontdekte dat het een zeer groot evenement ging worden, compleet met een optreden van de beroemde rapper Ne-Yo, iets waarvoor niet de juiste vergunningen waren geregeld. Naar eigen zeggen heeft P.R.omotions "geslijmd bij de politie en beloofd om 31 duizend euro aan boetes te betalen", zodat het evenement gewoon kon doorgaan. Volgens het bedrijf moeten Microsoft en het New Yorkse reclambureau de boete, bijkomende juridische kosten en overige kosten nog betalen.