Black Ops: First Strike-DLC binnen 24 uur 1,4 miljoen keer verkocht

Het eerste downloadbare pakket voor Call of Duty: Black Ops, First Strike, werd binnen 24 uur na release 1,4 miljoen keer verkocht. Door een contentdeal tussen Microsoft en Activision kwam First Strike op 1 februari eerst uit voor Xbox 360 en een maand later voor PlayStation 3 en PC. Vandaar dat de 1,4 miljoen exemplaren alleen de Xbox 360-versies betreffen. Volgens Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, is First Strike twintig procent keer meer verkocht dan de Stimulus Package die in maart 2010 uitkwam voor Call of Duty: Modern Warfare 2.

Twaalfduizend jongeren met gameverslaving in Nederland

Twaalfduizend Nederlandse jongeren tussen de dertien en zestien jaar, is naar eigen zeggen verslaafd aan online multiplayergames. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, zegt de NOS. Het betreft anderhalf procent van het totale aantal jongeren in die leeftijdsgroep. Ze zeggen zelf acht uur per dag te besteden aan online gamen. Volgens de onderzoekers gaat het bijna enkel om jongens, waarvan tweederde op het vmbo zit. Verslaafde gamers hebben ten opzichte van niet-verslaafde gamers relatief vaak last van depressies, eenzaamheid, een negatief zelfbeeld en sociale angst. Verslavingstherapieën zouden deze gamers kunnen helpen, meldt het Erasmus Medisch Centrum.

Crysis 2-DLC komt uit op 17 mei

Het eerste downloadbare contentpakket voor first-person shooter Crysis 2 komt uit op 17 mei. Dit heeft uitgever Electronic Arts bekendgemaakt middels een trailer. Het pakket, met de naam Retaliation, voegt de maps Park Avenue, Transit, Shipyard en Compound toe aan de multiplayer-modus. In Park Avenue wordt het gevecht verplaatst naar een grote straat in de binnenstad van New York, terwijl kapotte treinen en treinsporen de map Transit sieren. Shipyard speelt zich af op een scheepswerf waar spelers het gevecht aangaan op de kade of vanuit fabrieksgebouwen. Compound is een militair complex waarin de gevechten zowel binnen als buiten het gebouw plaatsvinden. Het pakket is vanaf 17 mei te downloaden op PC, Xbox 360 en PlayStation 3 voor een nog niet bekendgemaakt bedrag.

Remedy bevestigt nieuwe Alan Wake

Ontwikkelaar Remedy werkt aan een nieuwe Alan Wake. Dat bevestigde de Finse ontwikkelaar vandaag tegenover Joystiq, nadat de titel 'Alan Wake 2' opdook op het cv van een ontwerper. Volgens Oskari Häkkinen, hoofd van de Alan Wake-franchise, is de nieuwe Alan Wake echter geen 'Alan Wake 2', maar het is ook geen downloadbare content. Häkkinen beschrijft de nieuwe Alan Wake-game als "iets dat zeker meer biedt aan de Wake fans, maar net zo belangrijk, ook een mogelijkheid biedt aan spelers die niet bekend zijn met de franchise om aan boord te springen." Häkkinen geeft toe dat het niet de bedoeling was de ontwikkeling van een nieuwe Alan Wake nu al wereldkundig te maken.

Newell: 'Valve is klaar met episodische games'

Valve stopt met het maken van episodische games, zoals het momenteel doet met Half-Life 2. Dat zegt Valve's mede-oprichter en directeur Gabe Newell in een interview met magazine Develop. In plaats daarvan denkt Newell dat het 'games als service'-model de toekomst heeft, een afgeleide van episodische games. Dit houdt in dat games als een platform worden ontwikkeld; ze worden sneller op de markt gebracht, maar worden na release nog regelmatig aangepast en uitgebreid met nieuwe content. Bij Angry Birds en Minecraft wordt een dergelijk model bijvoorbeeld toegepast, maar ook bij Valve's eigen Team Fortress 2. Volgens Newell is Left 4 Dead een van de games van Valve die dezelfde kant op gaat als Team Fortress 2. Dit zou in de toekomst ook kunnen gelden voor Portal 2, als klanten daarom vragen. "Elke verandering die je ziet in Team Fortress 2 is een direct resultaat van de feedback van onze klanten."