Hardened Edition Modern Warfare 3 lekt uit

De inhoud van de Hardened Edition van Call of Duty: Modern Warfare 3 is uitgelekt. Volgens de afbeelding bevat de Hardened Edition allereerst een disk met speciale opdruk. Ook biedt de editie een jaarlang lidmaatschap voor Call of Duty Elite en krijgen kopers binnen deze service de Founder-status, die hen onder meer extra XP geeft. Verder laat de foto een field journal zien, die meer dan 100 pagina's aan "authentieke militaire schetsen, diagrammen en teksten" bevat. Speciaal voor PlayStation 3-eigenaars is er een Animated Timeline-thema, Xbox 360-gebruikers krijgen een outfit voor hun avatar, de Special Ops Juggernaut.

Bethesda: 'leuke bugs Skyrim houden we erin'

Ontwikkelaar Bethesda gaat bugs die tot leuke of grappige situaties leiden in The Elder Scrolls V: Skyrim er niet uithalen, tenzij ze de game ongebalanceerd of onspeelbaar maken. "We proberen de meeste bugs op te lossen, want daar zijn we erg gevoelig voor. Maar er is een bepaalde categorie bugs waarvan we zeggen: 'kan gebeuren'. Als het entertainmentwaarde heeft, wat dat ook mag betekenen, dan laten we het erin", aldus Howard. Hij benadrukt wel dat het de game niet moet kunnen laten crashen, of ervoor zorgen dat de balans van de gameplay zoek raakt. "Dan proberen we het wel te verhelpen", zo stelt Howard. "Maar als het oplossen van een bug ervoor zorgt dat de game er minder leuk van wordt? Ach, dan laten we het er gewoon in. Het is jullie game."

Batman: Arkham City krijgt New Game Plus-modus

Batman: Arkham City krijgt een New Game Plus-modus waarin spelers alle verzamelde gadgets, voorwerpen en upgrades van hun vorige speelbeurt gelijk tot hun beschikking hebben. Volgens Dax Ginn van ontwikkelaar Rocksteady hebben spelers alle mogelijke hulpmiddelen nodig in de New Game Plus-modus. "Vijanden zullen compleet veranderd zijn", aldus Ginn. Daarnaast verdwijnen de icoontjes boven vijanden die aangeven wanneer Batman een counteraanval kan inzetten, waardoor gevechten een stuk lastiger worden.

L.A. Noire-ontwikkelaar onder curatele gesteld

Team Bondi, de studio verantwoordelijk voor L.A. Noire, is onder curatele gesteld. Uit documenten die zijn ingediend bij de Australian Securities and Investments Comission blijkt dat op 30 augustus een tweetal curators zijn aangesteld. Na een telefoontje van website SmartCompany naar het adres van Team Bondi, bleek dat de studio hier niet meer gevestigd was. Rondom de studio gingen enkele weken geleden al geruchten dat het zijn ip's en bedrijfsmiddelen had moeten verkopen aan de animatie- en filmstudio Kennedy Miller Mitchell (KMM). KMM en ook de animatietak van het bedrijf, Dr D Studio, hebben hier tot op heden nog niet op gereageerd.

Burnout Crash komt 21 september uit

De downloadbare game van ontwikkelaar Criterion, Burnout Crash, is vanaf 21 september te downloaden voor PlayStation Network en Xbox Live Arcade. Burnout Crash kost 800 Microsoft-punten of 9,99 euro. De game kent een perspectief van bovenaf en draait om het veroorzaken van zo groot mogelijke botsingen. Om de score op te slaan, maakt Crash gebruik van het Autolog-systeem, dat eerder al in Criterions Need for Speed: Hot Pursuit zat.