Diablo III krijgt veilingsysteem met echt geld

Diablo III krijgt een veilingsysteem waarin spelers items kunnen kopen met echt geld. Dit meldt ontwikkelaar Blizzard. Blizzard legt uit dat het niet zelf items aan gaat bieden; wat er binnen het veilingsysteem wordt aangeboden is aan spelers zelf. Zij kunnen bijvoorbeeld in-game goud, wapens, runestones en andere uitrusting kopen. Hoewel de transacties buiten Blizzard om verlopen, moeten verkopers voor ieder verkocht item wel een nog onbekend vast bedrag afstaan aan Blizzard. Voor het opnemen van verdiend geld moet ook betaald worden. De speler die het geld ontvangt kan dit weer gebruiken om zelf dingen in Diablo III te kopen, of andere producten op Blizzards website Battle.net. Zo zal het mogelijk zijn een abonnement voor World of Warcraft aan te schaffen met het in Diablo III verdiende geld.

Geen mods voor Diablo III, internetverbinding vereist

Diablo III krijgt geen ondersteuning voor mods, zo heeft ontwikkelaar Blizzard bekendgemaakt. De ontwikkelaar liet ook weten dat er een constante internetverbinding vereist is om het spel te spelen. Blizzard geeft aan dat het geen modificaties aan het spel toestaat vanwege "gameplay- en veiligheidsredenen". Dat spelers continu verbonden met het internet moeten zijn, is om te voorkomen dat ze offline valsspelen en hun personage versneld beter laten worden, om deze vervolgens mee te nemen naar de online spelwereld. "Om dat tegen te gaan zou iedereen weer opnieuw met zijn personage moeten beginnen [zodra zij online gaan spelen], want anders zouden we nooit kunnen controleren of er cheats gebruikt zijn", aldus Blizzard. Ook piraterij wordt genoemd als reden voor de beslissing.

Lollipop Chainsaw volgend jaar Europa

De nieuwe game van No More Heroes-bedenker Suda51, Lollipop Chainsaw, komt ergens volgend jaar naar Europa. Warner Bros. geeft de game uit, zo meldt het in een persbericht. Lollipop Chainsaw verschijnt voor PlayStation 3 en Xbox 360 en draait om zombiejager Juliet Starling. Zij ontdekt een zombieuitbraak op haar school en gaat op onderzoek uit. Dit doet zij gewapend met een kettingzaag en puttend uit haar ervaring als cheerleader. Het verhaal van het spel wordt uitgewerkt door James Gunn, een regisseur en schrijver bekend van films als Super, Slither en Tromeo and Juliet. De muziek wordt verzorgd door Akira Yamoaka, die eerder de soundtrack voor verschillende Silent Hill-titels deed en onlangs ook die van Shadow of the Damned.

The Witcher 2 voor Xbox 360 verschoven naar 2012

De Xbox 360-versie van The Witcher 2 is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2012 . Dit schrijft Tom Ohle, vicepresident van marketing bij ontwikkelaar CD Projekt, in een persbericht. De beslissing om het spel uit te stellen is tweeledig, legt Ohle uit. Het team heeft door het uitstel allereerst meer tijd om de game te optimaliseren voor Xbox 360. De game wordt niet een-op-een overgezet en is daarom op bepaalde punten specifiek anders op de Xbox 360. De tweede reden is dat CD Projekt momenteel een juridische strijd uitvecht met Namco Bandai Partners, de uitgever van de PC-versie. Voor het uitgeven van de Xbox 360-game heeft ontwikkelaar CD Projekt een overeenkomst met THQ gesloten. Namco Bandai claimt echter het recht hierop te hebben; het zou contractueel zijn vastgelegd dat de Xbox 360-game eerst aan Namco Bandai aangeboden had moeten worden.