Lead writer Darby McDevitt van Assassin's Creed zegt dat de Assassin's Creed-schrijvers zo'n vijf- tot zevenhonderd jaar aan achtergrondverhaal hebben geschreven. "We hopen deze informatie te onthullen gedurende de volgende tien of twintig jaar of hoe lang [Assassin's Creed] er nog is", aldus McDevitt.

De schrijver laat ook weten dat er meer hedendaagse scènes voor Assassin's Creed: Unity gepland waren. "Unity was een compleet nieuwe game op een compleet nieuwe generatie [spelcomputers]. Daarom zouden hedendaagse scènes een ontzettend grote taak zijn. Een stad of zelfs maar een deel van een stad maken kost zes maanden werk door heel veel artists, designers en modelleerders. Bovendien zou je gameplay-elementen moeten hebben die niet voelen alsof je aan het schermen bent."

Mede om deze reden wil Ubisoft assets slim hergebruiken om de hedendaagse delen mogelijk te maken. Als voorbeeld geeft McDevitt de stad Monteriggioni uit Assassin's Creed 2. Deze stad zat zowel in het Renaissance-onderdeel als het deel van de game dat zich in de tegenwoordige tijd afspeelde. "In de toekomst - en dit is ons plan - willen we zaken slim hergebruiken om een sterkere hedendaagse setting te maken".