HD-remake Oddworld: Abe’s Exodus bevestigd | Gamer.nl

HD-remake Oddworld: Abe’s Exodus bevestigd | Gamer.nl

Er wordt een remake van Oddworld: Abe’s Exodus uitgebracht voor HD platformen. De HD-remake werd bevestigd door ontwikkelaar Oddworld Inhabitants in een bericht op zijn website.

In een interview op de Game Developers Conference gaf Oddworld maker Lorne Lanning al aan geïntere eerd  te zijn in het maken van een remake van Oddworld: Abe’s Exodus. Een voorwaarde die Lanning stelde was dat Oddworld New 'N' Tasty  500.000 keer moest verkopen. Die doelstelling lijkt behaald, aangezien er nu een start gemaakt wordt met de remake van Abe's Exodus.

De game belooft een volledig opnieuw opgebouwde remake van het origineel uit 1998 te worden. Grafisch wordt de nieuwe versie vergelijkbaar met het vorig jaar uitgebrachte Oddworld: New ‘N’ Tasty.

New 'N' Tasty
De Wii U- en PlayStation Vita-versies van Oddworld: New ‘N’ Tasty zijn nog steeds in ontwikkeling en staan voor later dit jaar gepland. De PlayStation 3-versie is bijna af en wordt binnenkort uitgebracht.

Oddworld: Abe's Exoddus verscheen 16 jaar geleden op de PlayStation 1 en pc en is een vervolg op het originele Oddworld: Abe's Oddysee. Het spel werd een aantal jaar later opgevolgd door Munch's Oddysee en de third-person shooter Stranger's Wrath.

Wanneer de remake van Oddworld: Abe’s Exodus precies uitkomt, is nog niet bekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou