Toshiba en de HD DVD-group hebben geen comfortabele positie gehad de afgelopen weken, en dat is nog mild uitgedrukt. Nadat Warner en New Line Studios het formaat niet meer wilden ondersteunen, was er volgens velen sprake van een definitieve overwinning voor Blu-ray.

Maar nu gebeurt iets geheel onverwachts, de HD DVD's en de HD DVD spelers zijn namelijk extreem in prijs gedaald. We hebben het hier niet over dalinkjes van 10-15%, maar dalingen van gemiddeld 50%! Amazon.com heeft er zelfs een aparte sectie voor gereserveerd. Probeert Toshiba hier snel een gedeelte van de markt te penetreren, voordat Sony met Blu-ray  het complete aanbod in handen heeft? Uiteraard! In een officieel persbericht geeft Toshiba aan helemaal los te gaan met de nieuwe campagne, waarin onder andere veelvuldig gesmeten zal worden met kortingen en extra's.

Tot nu toe zijn de HD DVD's die afgeprijsd zijn niet bijster interessant. Tevens zijn opeens ook veel Blu-ray films afgeprijsd, en dat is waarschijnlijk alles behalve toeval.  Maar mocht dit de laatste marketingmove van de Toshiba zijn, dan is dit misschien een goed moment je HD DVD collectie weer eens bij te werken. Get 'em while they're hot.