Microsoft zal komen met een HD-DVD add-on voor de Xbox 360, terwijl de Playstation 3 ernstige tekorten oploopt door de nieuwe Blu-ray speler. Twee formaten die de concurrentie aan gaan voor de opvolger van de DVD. Voor de consument is het maar verwarrend, maar Warner heeft dé oplossing in ontwikkeling: Alledrie de belangrijkste formaten kunnen op één schijfje. De Blu-ray en HD-DVD in eigen lagen aan één zijde en de DVD aan de andere kant.

Het was al mogelijk om bijvoorbeeld HD-DVD aan een kant te drukken en aan de andere kant de DVD te zetten. Niet lang daarna kwamen ze er achter dat dit ook best op één zijde kon zodat er weer een mooi plaatje op de DVD gezet kan worden. De kans is groot dat we in de toekomst alle drie de formaten op één zijde zullen zien zodat we gewoon één film kunnen kopen die overal op af kan spelen.

Voor de uitgevers is het duur, maar drie verschillende formaten uitbrengen is ook geen goedkoop grapje. Het is alleen nog maar afwachten hoe de consument er uiteindelijk uit zal komen.