Vorige week liet Ubisoft  na behoorlijk wat kritiek weten dat Haze in high definition zou draaien. De game die door Ubisoft exclusief voor de PlayStation 3 wordt ontwikkeld kreeg nogal wat kritiek dat de game niet in HD zou zijn. Na een ontkenning van een woordvoerder van Ubisoft leek de zaak daarmee klaar.

Niets is echter minder waar. Vandaag liet Derek Littlewood, één van de belangrijke mensen van het Haze-project, namelijk weten dat Haze toch in 576p draait. De PlayStation 3 zorgt daarna voor het zogenaamde upscalen naar 720p.

Littlewood snapt echter niet wat het probleem is. Volgens de beste man werd bij de ontwikkelaar een stabiele framerate verkozen boven een hogere resolutie, wat op zich een redelijk logische gedachte is. Daarnaast gaat Littlewood nog even in op de aandacht die dit kleinigheidje kreeg in de gameswereld. Hij noemt het vreemd dat games als Halo en Call of Duty 4 deze kritiek in veel mindere mate over zich heen kregen.

Als laatste wist Ubisoft nog te melden dat Haze een installatie van maar liefst vier gigabyte vereist om gespeeld te kunnen worden. Zoals met wel meer PlayStation 3-titels zal dit de laadtijden in het spel zelf verkorten. Deze vier gigabyte behoort tot de minimale installatie om het spel te kunnen starten.

Haze ligt op 23 mei in de winkels. Voor meer info kan je altijd terecht op de gamepage van het spel.