Halo-film liep tegen licentieproblemen aan | Gamer.nl

Halo-film liep tegen licentieproblemen aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het waren de advocaten. Op het moment dat zij rond de tafel gingen zitten, stortte het hele plan in elkaar. Het probleem was dat de filmmaatschappijen naast de film niets aan Halo konden verdienen". Dit zei O'Connor tijdens the Future of Television East-conferentie. Microsoft zou namelijk alleen de filmrechten afstaan, maar verder de Halo-licentie zelf beheren.

Op de vraag aan O'Connor of er dan nog wel een filmmaatschappij bereid gevonden kan worden om de film te maken, zei hij vervolgens: "Dat is dan jammer voor ze, de Halo-film komt er toch wel. We hebben het niet nodig, maar willen het gewoon graag. [...] Mi chien hoesten we het geld er zelf wel voor op." O'Connor werkt binnen Microsoft voor 343 Industries, de interne studio die zich bezighoudt met alles binnen het Halo-universum.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou