Er zijn momenteel acht verschillende klassen bekend waarvan er twee beschikbaar zijn bij de lancering. Pioneer en Wetworks zijn de eerste Specializations waaruit spelers kunnen kiezen. De eerste negen levels kunnen nieuwe voorwerpen worden verdiend en op het laatste level krijgt de speler een nieuwe vaardigheid.

Op het moment zijn deze klassen en vaardigheden bekend:

  • Wetworks: Spelers die kiezen voor deze klasse krijgen bescherming tegen de Promethean Vision Armor Ability, zodat ze minder goed zichtbaar zijn achter de muren. Ook wordt het geluid van voetstappen gedempt tijdens het sprinten.

Pioneer: Dankzij deze klasse ontvangt de speler extra XP.

Engineer: Een Engineer weet een paar seconden voor de andere spelers wanneer en waar wapens worden gedropt. Een kompas toont de weg wanneer een speler dichtbij de dropzone is.

Tracker: Trackers mogen de inhoud van een kist met wapens re-rollen. Handig als de oorspronkelijke wapens tegenvallen.

Rogue: Een Rogue kan zijn sluipschuttersgeweer stabieler vasthouden tijdens het inzoomen.

Stalker: Het pantser van een Stalker laat zien wie de laatste persoon is de jou heeft vermoord. Ook speurt het de speler op die je voor het laatst heeft aangevallen.

Pathfinder: Pathfinders hebben een lagere cooldown voor wapens op voertuigen en kunnen zware wapens makkelijker dragen.

Operator: Wagens krijgen een betere weerstand tegen EMP-aanvallen dankzij de Operator en het zorgt er ook voor dat een voertuig sneller repareert.