Halo Infinity speelt zich volledig af op het grootste ruimteschip uit de vloot van de United Nations Space Command, de UNSC Infinity. Vanuit dit ruimteschip creëren spelers onder andere hun eigen soldaat. Zijn uiterlijk, wapens en rol op het slagveld worden mede beïnvloed door de vorderingen die hij heeft gemaakt.

Ook is de UNSC Infinity de plek waar spelers in de verschillende multiplayermodi stappen. Microsoft onthulde de coöperatieve modus Spartan Ops onlangs en belooft binnenkort meer bekend te maken over de competitieve War Games-modi. "Omgeven door de looks, de geluiden en de crew van de UNSC Infinity, zal je multiplayerbeleving meer verweven zijn met de fictie van Halo dan ooit tevoren", belooft Microsoft.

Limited Edition

Naast de standaardeditie van Halo 4, die een consumentenadviesprijs heeft van 69,99 euro, brengt Microsoft een Limited Edition uit voor 79,99 euro. Deze geeft spelers negen multiplayermaps die ergens na release van de game in drie delen worden uitgegeven via Xbox Live.

Eigenaars van de Limited Edition krijgen bovendien eerder dan andere Halo 4-spelers toegang tot zes Specializations. Deze Specializations maken het mogelijk hogere rangen te behalen en bieden nieuwe customization-opties. De Halo 4 LE bevat ook een unieke skin voor de bepantsering en het aanvalsgeweer van de speler, een exclusief in-game embleem en een accessoire en wapenset voor een Xbox Live Avatar.

De Halo 4 Limited Edition geeft ook toegang tot het UNSC Infinity Briefing Packet met een aanpassingsschema voor de bepantsering, een blauwdruk van het Infinity-ruimteschip en iets wat Microsoft omschrijft als "inzicht in wat het betekent om een van de beste soldaten van de mensheid te zijn: de Spartan-IV’s".

Tot slot bevat de Limited Edition een uitgebreide, negentig minuten durende versie van de live-action-serie Halo 4: Forward Unto Dawn. Deze serie wordt vanaf oktober uitgezonden op YouTube en op Halo Waypoint. De serie neemt spelers terug naar de tijd dat de Master Chief nog een jonge cadet was, aan het begin van de oorlog tussen de mensheid en de Covenant. De serie vertelt een nieuw verhaal dat leidt naar de gebeurtenissen van Halo 4.