Halo 3: Recon heet vanaf nu Halo 3: ODST. Deze afkorting staat voor Orbital Drop Shock Trooper. Niet geheel toevallig is deze Trooper het hoofdpersonage van de game.

Op de site van Bungie staat enige uitleg: "De gamer speelt vanuit het perspectief van een ODST die zich in het door de Covenant bezette New Mombasa bevindt. Naast de singleplayer waar je door de stad rondloopt en je medesoldaten probeert te vinden, zal de game ook een aantal nieuwe multiplayer maps bevatten voor de Halo 3 multiplayer, alsmede een paar verassingen wanneer de game volgende herfst uitkomt."

"De nieuwe titel die we de game hebben gegeven is directer en legt de nadruk op wat je staat te wachten in de game. Recon is echter nog steeds te vinden in de game, het is namelijk een type bepantsering in het spel. De ODST zijn een type soldaat van het UNSC leger dat gespecialiseerd is voor operaties op een kleine schaal. ODST units kwamen ook al voor in Halo 2 en 3 en in sommige boeken."

Bungie heeft tevens de trailer die ze eerder al hebben vrijgegeven aangepast met de nieuwe titel. Voor de mensen die hem nog eens willen zien of hem de eerste keer gemist hebben is hij hier te vinden, met de nieuwe naam natuurlijk.