Gefeliciteerd Bungie! Halo is vandaag vijf jaar geworden en dat viert de ontwikkelaar met een stapel aan interessante nieuwtjes. Allereerst zal er volgende maand wereldwijd een reclame draaien voor Halo 3. Helaas geen ingame beelden, maar we moeten het doen met een mooi CGI-filmpje. Mocht de reclame in Nederland niet uitgezonden worden, dan zal het later ook nog op Xbox Live Marketplace gezet worden. Als vervolg op de reclame zal Bungie ook nog een tweede Making Off online zetten.

Het grootste nieuws dat de ontwikkelaar te melden heeft is echter dat er in de lente van 2007 een publieke beta wordt gestart van de multiplayer op Xbox Live. Dit betekent dat je dus de multiplayer van Halo 3 al kunt spelen voordat het uiteindelijke spel in de winkels ligt. Wie had gedacht dat we vandaag ook veel screenshots zouden krijgen komt een beetje bedrogen uit, want we moeten het maar met een enkele screen doen.

Ook Halo 2 gamers worden niet vergeten op deze verjaardag, want Bungie zal in de lente van 2007 nieuwe maps vrijgegeven op Marketplace. Of de nieuwe maps ook in de winkels komt te liggen voor bijvoorbeeld Xbox-gamers is nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat 2007 het jaar van Halo wordt met Halo 3 voor de Xbox 360, Halo 2 voor de PC en dan natuurlijk nog Halo Wars en het geheime project van Peter Jackson.

Met dank aan Daeda en Illus!oN- voor het melden van dit nieuws.