Half Life-schrijver Erik Wolpaw keert terug bij Valve

Half Life-schrijver Erik Wolpaw keert terug bij Valve

Erik Wolpaw, schrijver van onder andere Half Life en Half Life 2, keert terug bij ontwikkelaar Valve. De terugkeer van Wolpaw werd bekend nadat een screenshot van een e-mail met Gabe Newell op sociale media circuleerde.

In de betreffende schermafbeelding is te zien hoe een e-mail wordt gestuurd aan de baas van Valve, Gabe Newell, met de vraag of Erik Wolpaw terug is bij het bedrijf. Hierop is vervolgens te zien dat Newell kort antwoord geeft over dat hij inderdaad bij Valve is teruggekeerd.

Valve

Wolpaw verliet Valve in februari 2017 na meegewerkt te hebben aan het schrijven voor Half-Life 2 Episode 1 en 2, Portal en Portal 2 en Left 4 Dead. In de tussentijd is Wolpaw werkzaam geweest bij Double Fine om bij te dragen aan het verhaal van Psychonauts 2.

Nu lijkt er met de verschenen screenshot meer hoop te zijn voor het maken van nieuwe games van bestaande franchises bij Valve. Het bedrijf kampt de laatste tijd met veel opkomende concurrentie op het gebied van digitale gameplatformen, zoals Epic Games en Discord. Deze twee aanbieders bieden een lager inningspercentage van ontwikkelaars en kan een potentieel gevaar vormen voor de toekomst van Valve's platform Steam.

Echter bezit Valve de kwaliteiten om naast het beheren van een eigen platform zelf ook games te ontwikkelen. Zo kreeg het bedrijf veel lof voor de Half-Life- en Portal-franchise. Kort geleden bracht Valve voor het eerst sinds vijf jaar weer een game uit; het digitale kaartspel Artifact. Echter kreeg de game vooral in het begin na de lancering veel kritiek over het feit dat de game niet gratis te spelen is en er betaald moet worden om extra pakketten met kaarten te verkrijgen. Dit had tot gevolg dat de spelersbasis sinds de lancering met meer dan tachtig procent daalde in twee weken tijd.

Shacknews meldt dat de naam van Wolpaw in de endcredits van Artifact te vinden is, wat impliceert dat Wolpaw al sinds het vierde kwartaal van 2018 weer werkzaam was voor het bedrijf.

Watch on YouTube

Met de terugkeer van Wolpaw wordt gespeculeerd over de plannen van Valve voor dit jaar. Newell gaf na het uitbrengen van Artifact aan meer games te gaan maken. Dit kan mogelijk betekenen dat het team gaat werken aan een derde game voor Half-Life, Portal of Left 4 Dead. Echter bestaat ook de kans dat het bedrijf ervoor kiest om een geheel nieuwe franchise te gaan beginnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

HL3 posts incoming!!

0

Half life 3 confirmed! Maar serieus, HL3 gaat nooit meer komen.

0
test

@fonsrutte Eerst HL2 episode 3...

0

Aanbevolen voor jou