Wegens uitstel, uitstel en nog eens uitstel laat de tweede episode van Half-Life 2 al een behoorlijke tijd op zich wachten, maar de fans krijgen er in ieder geval wel wat voor terug. Doug Lombardi van Valve Software heeft gezegd dat Episode 2 ongeveer “acht uur aan gameplay” zal bevatten, wat betekent dat het nieuwe avontuur van Gordon Freeman twee uur langer zal duren dan Episode 1.

Ook slaagt Valve er steeds beter in om de tijd die nodig is voor het ontwikkelen van de episodes terug te dringen. “Het heeft 18 maanden gekost om Episode 1 te maken. De ontwikkeling van Episode 2 zal 13 of 14 maanden gaan duren, dus we slagen er wel in om de ontwikkelingstijd korter te maken,” aldus Lombardi. “Ik denk dat we uiteindelijk uit zullen komen op een cyclus van 12 maanden. We zien wel hoe het gaat zodra we deze trilogie achter de rug hebben.”

Geeft de goede man hier een hint? Zal er na Episode 3 wellicht nog meer content verschijnen en dan op jaarbasis? We houden het in de gaten, want voorlopig is het toch nog niet zover. Half Life 2: Episode 2 staat gepland voor een release aan het einde van dit jaar.